De väljer Värtahamnen

29 september 2020

Fredagen den 18 september invigde Försvarsminister Peter Hultqvist Rekryteringsmyndighetens nya lokaler i Värtahamnen. Totalförsvarets rekryteringsmyndighet hyr 5 000 kvadratmeter av CapMan Real Estate på Tegeluddsvägen 29A. De nya lokalerna erbjuder en betydligt bättre planlösning då all verksamhet samlas på en våning istället för som tidigare fem våningar.

södra värtan_AIX.jpg
Bild: AIX

Rekryteringsmyndighetens nya lokaler ligger i CapMans fastighet i kvarteret Lybeck. Parallellt med inflyttningen pågår arbetet med att bygga ut byggnaden.

Genom utvecklingen av kvarteret kopplas Värtahamnen samman med Gärdet. En arkad med trottoar och lokaler i bottenvåningen planeras invid Södra Hamnvägen och framsidan vänds mot Värtahamnen. På så sätt skapas en tydligare koppling till den framväxande stadsdelen, med levande bottenvåningar, lokaler och en variation av verksamheter.

Stadsutvecklarna i Värtahamnen är bolaget som utvecklar Stockholms innerstads nya stadsdel och som drivs av Bonnier Fastigheter, Stockholms Hamnar, Kungsleden, Niam, Vasakronan, Wallfast, CapMan, Veidekke och Tallink Silja. Även Stockholms stad är med i samarbetet genom exploateringskontoret. Syftet med samarbetet är att tillsammans marknadsföra och driva stadsutvecklingen av den nya stadsdelen. 

Med rötter i den gamla hamnmiljön skapar man en stadsdel med nya byggnader, mötesplatser, verksamheter och aktiviteter för alla. När Vision Värtahamnen förverkligats finns här 10 000 arbetsplatser, 5 000 boende och en hamn som även i framtiden kommer att vara en plats för passagerare och möten med omvärlden.

Läs mer om Värtahamnen och möjligheterna framöver här 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.