De väljer Hyllie Terrass

7 februari 2024

Skanska Fastigheter Malmö har tecknat hyresavtal med Uniper om ca 2 000 kvm och medarbetarna välkomnades till det nya kontoret den 5 februari.

Bild: Skanska
Bild: Skanska

Uniper som är en internationell energikoncern har verksamhet i mer än 40 länder och har totalt cirka 7 000 anställda. I Sverige är Uniper en stor elproducent med produktionsanläggningar runt om i landet och är en garant för trygg och stabil elförsörjning.


I februari flyttar regionkontoret i Malmö till Hyllie Terrass och från plan 7 och 8 får man två egna terrasser, en fantastisk utsikt över Öresund men framför allt ett kontor designat för att vara hållbart och hälsosamt.

Hyllie Terrass är pre-certifierat enligt SGBCs NollCO2. För att uppnå kraven i NollCo2 krävs ett helhetstänkande där klimatavtrycket påverkar alla beslut och där alla inblandade aktörer samarbetar för att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut. Hållbarheten i Hyllie Terrass genomsyrar allt, från stommen till de gröna terrasserna. Alltid med människans behov och hälsa i centrum.


Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL.


- För oss är det viktigt att varje medarbetare känner glädje och får energi på jobbet. Det nya kontoret ger alla förutsättningar för det. Hyllie Terrass erbjuder en stimulerande och flexibel arbetsmiljö med hållbarhet i centrum. Vi ser mycket fram emot att flytta in säger Johan Svenningsson, Unipers Sverigechef.


Hyllie Terrass utformning och innehåll uppmuntrar till klimatsmarta och hälsosamma val. Trivsamma sociala ytor stimulerar möten och idéutbyte. De stora terrasserna ger grönska och ny energi. De gröna hyresavtalen sporrar hållbart tänkande i alla led.


- Hyllie Terrass är utformat för att få människor och företag att bli den bästa och mest hållbara versionen av sig själva. Vi är mycket glada och stolta över att få välkomna Uniper till Hyllie Terrass, säger Sofia Ekerlund, Uthyrnings- och Marknadschef på Skanska Fastigheter Malmö.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.