De utvecklar fastighet på Hisingen

7 augusti 2018

Aspelin Ramm Fastigheter förvärvar 50 procent av Eriksbergsvarvets före detta huvudkontor på Norra Älvstranden i Göteborg av AF Gruppen. De båda företagen utvecklar nu tillsammans fastigheten för att bygga ett hundratal nya bostäder, kontor samt butiks- och servicelokaler. – Det är ett väldigt spännande projekt att få utveckla en klassisk och vacker kontorsbyggnad i ett attraktivt läge till en fastighet som även rymmer boende och handel, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.

Den karaktäristiska och välvda tegelbyggnaden på höjden ovanför Eriksberg är cirka 8 000 kvadratmeter och används idag huvudsakligen som kontor. Till fastigheten hör även en byggrätt som medger bostäder och kommersiella butiksytor i bottenplan på en helt ny byggnad.

– Vi ser fram emot att starta projektet med AF Gruppen som vi har bra erfarenheter av att samarbeta med sedan tidigare projekt. Att arbeta med både bostäder och kommersiella ytor i expansiva och spännande områden ligger väl i linje med vilka projekt vi vill arbeta med. Gärna också med utgångspunkt från en befintlig byggnad som vi ger nytt liv genom ombyggnad, påbyggnad och nybyggnad, säger Lennart Karlsson.

Aspelin Ramm Fastigheter känner väl till Norra Älvstranden och Eriksbergsområdet där företaget tidigare utvecklat drygt 100 bostäder i projekten Studio 57 och Studio 58. I det förra projektet byggdes helt nya bostäder ovanpå ett befintligt parkeringshus med hjälp av en tredimensionell fastighetsbildning.


– Innovativ fastighetsutveckling handlar för oss om att utgå från varje fastighets unika förutsättningar och möjligheter. I det nya samarbetsprojektet med AF Gruppen ser vi väldigt stora möjligheter att tillsammans utveckla en väldigt attraktiv miljö för såväl boende, företagande som lokal service, säger Lennart Karlsson.

Jonas Skingley är vd för AF Gruppens projektutveckling. Han ser också positiva effekter av samarbetet med Aspelin Ramm Fastigheter kring utvecklingen av fastigheten på Celsiusgatan.

– Vi är två företag som har en samsyn i våra värderingar kring företagande och fastighetsutveckling. Dessutom har vi kompetenser som kompletterar varandra vilket gör mig övertygad om att vi tillsammans tar fram en attraktiv produkt för marknaden. Detaljplanen medger en påbyggnad med tre nya våningsplan som alla får en fantastisk utsikt över vattnet och Göteborgs hamninlopp. Oavsett om det till slut blir kontor eller bostäder, hyresrätter eller bostadsrätter, så är jag säker på att det alltid finns ett stort intresse för rätt objekt, i rätt område till rätt pris.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.