De utvecklar Älta

22 mars 2022

Nyligen genomförde Wallenstam tillsammans med Nacka kommun en startceremoni för stadsutvecklingsprojektet Mera Älta. Med cirka 1 250 nya bostäder på gång tillsammans med utökad service, restauranger, kulturutbud och nya mötesplatser vill Wallenstam tillsammans med Nacka kommun uppmärksamma helheten. Vd Hans Wallenstam och kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau avtackade byggskylten och gjorde handavgjutningar på plats.

Wallenstams nybyggnation i centrala Älta omfattar sju kvarter. Det första kvarteret, som redan nu är i produktion, omfattar cirka 200 lägenheter och nästan 5 000 kvadratmeter lokalyta.

Med fler bostäder med närhet till vacker natur och sjöar, nya mötesplatser för idrott, kultur, service och handel blir det här en härlig plats att trivas och må bra på.

– Det här är en riktigt efterlängtad startceremoni som vi genomför tillsammans med kommunen. Ett officiellt startskott för Mera Älta och vår vision att bidra till fler hem i ett attraktivt område. Här vill vi skapa en mer levande plats där livskvalité och småstadskänsla står i fokus, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

– Ältaborna har länge efterfrågat ett trevligt centrum där man vill stanna längre och umgås. Det är därför väldigt kul att idag uppmärksamma starten för framtidens Älta. I fokus är vår gemensamma vision för Ältas utveckling, som utgår ifrån vad Ältaborna vill ha mer av. Med fler bostäder med närhet till vacker natur och sjöar, nya mötesplatser för idrott, kultur, service och handel blir det här en härlig plats att trivas och må bra på, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande Nacka kommun.


Wallenstam vill med utvecklingen av Älta koppla ihop torget med befintliga bostadsområden och skapa naturliga och inbjudande mötesplatser kring kultur, service och handel. Ett arbete som kommer att fortgå under många år.

– Tillsammans med Wallenstam bygger vi nu vidare på alla de kvalitéer som Älta har idag och som kommer förstärkas framöver. Vi lägger stort fokus på att bättre länka samman omgivningen i Älta där det gröna, möjligheten att mötas kring idrott, friluftsliv, kultur och mer service kommer ge mer liv mellan husen, säger Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör Nacka kommun.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.