De satsar mitt i krisen

25 juni 2020

Att starta upp och lansera ett nytt bolag mitt i en pågående pandemi kan måhända låta lite vågat och rentav ogenomtänkt, men här är några som vågar att trotsa rådande situation. I juni slår nämligen helt nystartade WidalDesign upp portarna. Inredningsföretaget erbjuder unika och inspirerande designlösningar i stål och plåt framtagna med den allra senaste laserskärningstekniken. Bland produkterna finns bl a insynsskydd, rumsavdelare, skärmväggar, staket och dekorskärmar. Allt underhållsfritt och tillverkat i Getinge i Halland.

- Vi tror på positiva nyheter, kraften i att satsa på något man tror på och drivkraften av att jobba med människor man gillar och har roligt med. Man måste våga, säger Peter Widal, VD på WidalDesign.

Kunderna får möjligheten att skräddarsy sina egna laserskurna lösningar för hotell, restaurang, butik, kontor och privata hem.

Arbetet med uppstarten har pågått under en tid, men tidpunkten att lansera kan synas illa vald.

- Vi tror så starkt på den här idén och ser faktiskt bara möjligheter, berättar Peter. Vi märker hur många satsar ännu mer på trivsel och att förhöja sin boendemiljö, baserat på att man spenderar ännu mer tid hemma. Det handlar inte längre om den korta fritid man haft hemma vid sidan av arbetet.

- Framåt ser vi hur det ökade distansarbetandet, som många tvingats till, kan bli mer av en norm där man ifrågasätter behovet av att alltid vara på plats på kontoret eller resa för korta möten. Detta ställer ännu högre krav och vilja att satsa på såväl försköning som funktionalitet i inne- och utemiljöerna hemmavid.

Nystartade WidalDesign kombinerar gediget hantverkskunnande och en modern maskinpark, med en passion för att göra unik och skräddarsydd design mer tillgänglig för den medvetna kunden. Företaget tar med hjälp av den senaste laserskärningstekniken fram produkter för att försköna och förhöja inne- och utemiljöer, exempelvis stilrena skärmväggar, rumsavdelare, insynsskydd, dekorskärmar med mera. Företaget ger även kunder möjligheten att skräddarsy sina egna laserskurna lösningar för hotell, restaurang, butik, kontor och privata hem.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.