De lanserar digitalt säljrum

29 juni 2021

80 procent av all interaktion mellan köpare och säljare i B2B kommer vara virtuell 2025 enligt Gartner. Även om många gillar mänskliga möten föredrar 9 av 10 på köparsidan digital interaktion. Makro-trender som digitalisering, globalisering och hållbarhet pekar också i denna riktning. Entreprenören Jonas Hammarberg grundade SP_CE som ett svar på behovet för B2B-bolag att transformera säljkåren till virtuell försäljning. Nu stänger bolaget en sådd-runda på 30 MSEK för att expandera globalt.

säljrum.jpg
Bild: SP_CE

- Människor har nu lärt sig att slå på kameran i enkla videomöten och allt fler organisationer inser att det finns vinster att hämta om man gör detta rätt. Work-life balance, lägre resekostnader, mer mångfald där allt fler människor och perspektiv kan berika inköpsprocessen och självklart reduktion av CO2 utsläpp. Men det som står i vägen för företag idag är det faktum att dagens videolösningar är svarta hål, där människor går in och ut åtta gånger per dag. Detta är inte den upplevelse man vill ge sina kunder, det bygger inte varumärket och är långt från optimalt för B2B-försäljning. Man söker något mer och vi har lösningen på just det problemet, säger Jonas Hammarberg, grundare och vd.

Människor har nu lärt sig att slå på kameran i enkla videomöten och allt fler organisationer inser att det finns vinster att hämta om man gör detta rätt.

På mindre än ett år har teamet bakom SP_CE utvecklat en lösning som transformerar virtuell försäljning till en engagerande köpresa. Siktet är ställt mot världen och bolaget siktar mot en omsättning på 65 miljoner USD 2025. Nu stänger bolaget en sådd-runda på 30 MSEK för att expandera globalt. Bland investerarna finns Soundtrap-grundarna Per Emanuelsson och Björn Melinder och SaaS-specialisten Daniel Soussan.

Med betalande kunder som Hitachi-ABB, Bird & Bird, Intrum och Qmatic i bagaget har SP_CE utvecklat produkten för höga krav, när det kommer till säkerhet, funktion och kvalitet.


Fem saker som särskiljer SP_CE från vanliga videomöten

1. SP_CE erbjuder ett digitalt rum där möten hålls och lagras längs en tidslinje, inspelade och enkla att nå för både köpare och säljare. Här kan också allt material från både köpare och säljare sparas och nås. 

2. SP_CE har funktionalitet som enkelt styr användarupplevelsen genom att öppna rätt kamera, rätt presentation, vid rätt tillfälle utan strul. Man kan också enkelt addera sina favoritprodukter (som Miro, Menti, GetAccept, Scrive eller andra webbaserade produkter) sömlöst in i upplevelsen.

3. Frågor som “Ser du min skärm?” och “Hör du mig?” är ett minne blott! Sp ace eliminerar också ett av de mest orosfyllda momenten i digitala möten: skärmdelning. Istället kan material delas genom att dra och släppa det in i mötet. SP_CE ger också möjligheten att spela upp full-HD videos i realtid, samtidigt som deltagarna ser varandra och kan pausa och kommentera.

4. SP_CE kan också “brandas” utifrån användarens identitet och bli som ett kontor med ett vackert konferensrum där allt finns att hämta på hyllorna, fast virtuellt. Fokus ligger på att få både företaget och säljaren att skina och sticka ut framför konkurrenterna.

5. Med integration till Salesforce, Hubspot och andra CRM-system kan SP_CE dessutom förlänga kontrollen över säljprocessen. Med mötesmallar förenklas onboardingen av nya säljare, som kan starta möten med färdigt innehåll i form av agenda, presentationer, demo-videos, frågor och innehåll.

I teamet bakom SP_CE finns profiler som Spotifys tidigare Head of Innovation Sofie Lindblom och IT-pionjären Beata Wickbom.

Läs mer eller testa själv på spce.com


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.