De har nöjdast hyresgäster

16 november 2021

Kvarteret Giraffen i Kalmar har Sveriges nöjdaste köpcentrumhyresgäster. I toppen hittar vi även Väla Centrum i Helsingborg och Kongahälla Center i Kungälv. Det visar den årliga NKI-undersökningen Fastighetsbarometern Butik som presenterades idag av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

I år hade Kvarteret Giraffen i Kalmar ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på 86 och vinner därmed Fastighetsbarometern Butik 2021. Martina Adolfsson, centrumchef på Kvarteret Giraffen, förklarar framgången med dessa ord:

– Helt Magiskt! Jag är så otroligt stolt över årets resultat, ett stort tack till alla våra hyresgäster, centrumledning och övriga som varit och är högst delaktiga i denna starka laginsats. För tre år sedan påbörjade vi tillsammans förändringsresan från ett köpcentrum till en mer levande mötesplats och det är väldigt roligt att redan nu få ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Det sammanvägda Nöjd-Kund-Indexet för Fastighetsbarometern Butik ökar med 2 enheter till ett betyg på 74 på en 100-gradig skala. Trots att pandemin har inneburit stora utmaningar för handel är alltså hyresgästerna mer nöjda med sitt köpcentrum än innan pandemin startade.

– I CFI Groups orsak-verkan analys blir det återigen tydligt att hyresgästernas uppfattning om centrumledningen har en mycket stor påverkan på nöjdheten. Gemensamt för de köpcentrum med höga NKI är att de har en mycket aktiv centrumledning som har en nära relation med sina hyresgäster, säger Fredrik Luttropp, projektansvarig för Fastighetsbarometern på CFI Group.

– Coronakrisen har tydligt visat att god kännedom om kundernas behov och att snabbt kunna anpassa sig till förändrade förutsättningar varit avgörande för att stötta hyresgäster under en utmanande period. Det är bara möjligt genom en kontinuerlig dialog och kommunikation som är avgörande för att skapa nöjda kunder, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.