De byggstartar GreenHaus

4 december 2019

Castellum påbörjar nu byggnationen av kontorsfastigheten GreenHaus om dryga 10 000 kvm i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen. GreenHaus kommer också erbjuda individer och företag möjlighet till coworking i ett av byggnadens våningsplan. Det är United Spaces första etablering i Helsingborg.

- Det känns positivt att vi nu kan påbörja byggnationen av GreenHaus. Det är ett viktigt projekt för oss i en ny spännande stadsdel som håller på att ta form. Byggnaden kommer att WELL-certifieras och vi planerar även för en större coworkingsatsning, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum AB. 

Det är ett viktigt projekt för oss i en ny spännande stadsdel som håller på att ta form.

Castellum-ägda bolaget United Spaces kommer i samband med att GreenHaus slår upp portarna att erbjuda individer och företag möjlighet till coworking i ett av byggnadens våningsplan. Totalt räknar man med 230 arbetsplatser. Det är United Spaces första etablering i Helsingborg.

- Vi är oerhört glada att kunna expandera vår verksamhet till Helsingborg. Det är en stad där det händer mycket och som ligger i en tillväxtregion med närhet till städer som Malmö och Köpenhamn. Vi ser att denna satsning har stor potential. Vi har länge tittat på lämpliga lokaler på orten och nu har vi funnit den ultimata lösningen, säger Yvonne Sörensen Björud, verkställande direktör United Spaces.

Fullt uthyrd bedöms hyresintäkterna uppgå till cirka 19 Mkr. I dagsläget uppgår uthyrningsgraden till 31%.  Bland hyresgästerna finns utöver United Spaces, Advokatfirman Juhlin & Partners och Helsingborgs Vårdcentral AB. Inflyttning i GreenHaus kommer att ske under våren 2022.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.