De blev Årets Tillväxtkommun

17 mars 2021

Uppsala, Sundbyberg och Göteborg var de nominerade bidragen till priset Årets Tillväxtkommun som delades ut på Fastighetsgalan i februari.

Årets Tillväxtkommun är en utmärkelse som går till en kommun vars tillväxt i olika segment varit mycket framgångsrik. Kan både röra ekonomisk tillväxt eller stora stadsutvecklingsprojekt. Vinnare förra året var Solna kommun.

I år var de nominerade Uppsala, Sundbyberg och Göteborg. Priset delades ut på Fastighetsgalan som i år blev en digital version på grund av pandemin. 

Vinnaren i år blev Göteborg med motiveringen:

"Priset går till en kommun som sedan årsskiftet gjort forsknings- och utvecklingsinvesteringar i näringslivet på hela 41 miljarder. Detta har i sin tur lett till en väldigt hög sysselsättningstakt. Samtidigt som byggtakten och de framtida investeringarna ligger på rekordnivåer idag. Kommunen har också mottagit flera internationella utmärkelser för sitt arbete med hållbarhet och är ett av de ledande kunskapsregionerna i Sverige".

- Det känns fantastiskt roligt, vi har jobbat hårt under flera år och jag tycker att detta är ett fint kvitto på att vi i allianstyret har fart i maskinen och att Göteborg går åt rätt håll, säger Axel Josefsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. 

Se intervjun med Axel Josefsson här nedan, med start vid 24.52:

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.