Dagsljus, akustik och dynamik

13 juni 2019

I ett före detta industriområde i Bryssel, i en byggnad från 1908 som ursprungligen var ett vinlager, har reklambyrån BBDO flyttat in. Ledorden när arkitekterna skapade kontoret om drygt 2 500 kvm var dagsljus, akustik och dynamik.

De öppna ytorna på BBDOs nya kontor har skapats med hjälp av ledorden dynamik, akustik och dagsljus.

I den öppna arbetsytan hålls ljudnivån under kontroll genom att möten endast får hållas i de små rummen som är menade för det. Mötas och prata får man istället göra i restaurangen och i de trekantiga gradängerna. Det finns flera stycken, perfekta för informella möten, inspirerande diskussioner, presentationer och föreläsningar. Fokus har även legat på att få in dagsljuset, och på så sätt få medarbeterna att både prestera och må bättre.

Arbetsplatserna ligger därför uteslutande längs med fönstren och ut mot ljusgården. Mötes- och konferensrummen har däremot medvetet inget dagsljus för att man inte ska lockas att sitta i maratonmöten. Ljusgården ligger mitt i huset och tillåter en blick in i bolagets kreativa hjärta. Vid ett ”återvunnet” träd finns även möjlighet till rörelse, i form av en gunga, där man kan  lyfta blicken för en stund.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.