Coworking till Pelarbacken

25 oktober 2023

Nu står det klart att coworkingaktören Embassy House flyttar in i AMF Fastigheters Pelarbacken vid Medborgarplatsen i Stockholm.

pelarbacken webb.jpg
Bild: AMF Fastigheter

Embassy House erbjuder flexibel och prisvärd fullservice-coworking med ledorden innovation, kreativitet och community. De finns idag i Stockholm - på Östermalm och Södermalm, samt i Malmö. Embassy House samlar ett 100-tal företag inom bland annat fintech, AI och gaming, ofta start ups. På den nya anläggningen i Pelarbacken kommer det att finnas rum för drygt 200 arbetsplatser.


Genom att göra klimatkalkyler synliggör vi hur olika val längs vägen kommer att påverka projektets totala klimatavtryck, och kan tillsammans med hyresgästen fatta bra och hållbara beslut.

- När vi letade efter en långvarig etablering kring Medborgarplatsen var Pelarbacken och AMF Fastigheter de som kunde leverera bästa lösningen. Att kunna få fortsätta vid Medborgarplatsen och nya fräscha lokaler gjorde valet enkelt, säger Anders Nilsson, grundare av Embassy House.


Embassy House har ett tydligt fokus på återbruk vid anpassningen av den nya lokalen. Samtliga glaspartier, dörrar och kontorsmöbler kommer att vara återbrukade. Ett annat sätt att hålla nere klimatavtrycket är att använda reglar och paneler av trä i stället för metall.

 

- Inför uppstarten av lokalanpassningen har vi gjort en så kallad klimatkalkyl. Genom att göra klimatkalkyler synliggör vi hur olika val längs vägen kommer att påverka projektets totala klimatavtryck, och kan tillsammans med hyresgästen fatta bra och hållbara beslut, säger Johan Lindskog, projektutvecklingschef på AMF Fastigheter.


Embassy House i Pelarbacken slår upp sina dörrar på adressen Östgötagatan den 1 januari 2024.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.