Coworking för boende

11 maj 2021

Peab Bostad har tagit fram en icke-kommersiell lokal för coworking i sitt projekt Celsius i Göteborg. Här kommer boende som vill kunna arbeta på distans men inte behöva sitta ensamma hemma. Initiativet gör det möjligt att ha tillgång till en bekväm, anpassad och smart extern arbetsplats.

Bild: Peab Bostad

– Vad vi känner till finns det i dagsläget ingen motsvarighet till detta i närheten. Kontorshotell och liknande finns exempelvis i centrum men en coworking-lokal exklusivt för boende i samma hus – det tror jag vi är först med att erbjuda i Göteborg och något som de boende kommer uppskatta väldigt mycket, säger Johan Brandström, projektledare på Peab Bostad.

Kontorshotell och liknande finns exempelvis i centrum men en coworking-lokal exklusivt för boende i samma hus – det tror jag vi är först med att erbjuda i Göteborg.

Coworking-lokalen blir cirka 50 kvadratmeter, byggs som ett öppet kontorslandskap med olika typer av arbetsplatser och utrustas med skjutdörrar i glas så att det enkelt går att dela upp lokalen. Det fullutrustade köket med bland annat mikrovågsugn och kaffemaskin bäddar för trevliga luncher och kaffepauser under arbetsdagen. Lokalens centrala placering i markplan, med generöst ljusinsläpp och fönster mot det planerade torget blir ytterligare en stor fördel då det stärker känslan av aktivitet i stadsdelen.

Tankarna på att erbjuda en plats för arbete i huset på Celsiusgatan fanns redan innan pandemin, men har utvecklats under det senaste året och är en av flera idéer som Peab arbetar med för att möta dagens och framtida behov i kommande projekt. Konceptet är framtaget tillsammans med Birgitte Mordt på Semrén & Månson Arkitekter.

Lokalen kommer när allt är klart att tillhöra bostadsrättföreningen och även fungera som samlingslokal under kvällar och helger. Brf Celsius kommer rymma nittiotalet bostadsrätter, en övernattningslägenhet samt coworking-lokalen. Inflyttning i det 23 våningar höga huset planeras till 2024.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.