Citynära lokaler i Jönköping

14 april 2021

Fastighetsbolaget Tosito grundades 2004 och har sedan dess byggt upp ett fastighetsbestånd på över 140 000 kvadratmeter i Jönköping och projektfastigheter i Jönköping, Göteborg och Linköping. ”Vi arbetar aktivt för att bidra till den långsiktiga utvecklingen i de fastigheter vi förvaltar eller de projekt vi är delaktiga i”, säger Malin Rosenberg, Kundansvarig Kommersiellt på Tosito.

I dagsläget är Tosito aktiva inom tre stora stadsdelsprojekt i Jönköping, Munksjöstaden, Strandängen och Kärnekulla i Habo. 

Bolaget jobbar hårt för att få en långsiktig relation med hyresgästerna och skapa erbjudanden som gynnar sina hyresgäster och dess verksamheter.

– Under året vidareutvecklar vi arbetet med ”Tosito För Dig”, ett koncept för våra hyresgäster och kunder fyllt med förmåner och erbjudanden för att förbättra deras vardag. Vi har möjligheten att erbjuda kontorslokaler i centrala delarna av Jönköping men också lokaler i Kärnekulla Habo. Detta tillsammans med logistikmöjligheter på Stigamo, Torsvik, säger Malin Rosenberg, Kundansvarig Kommersiellt Tosito.

Ledigt i Munksjötornet

2015 stod Munksjötornet klart, ett 16 våningar högt, runt kontorshus som blivit Jönköpings nya landmärke. Fastigheten består av kontor samt restaurang och gym på entréplanet. 

Utav fastighetens 16 plan är det just nu 1,5 plan som är vakant, 517 kvadratmeter på plan 11 samt 320 kvadratmeter på det översta planet som har en vidunderlig utsikt över hela Jönköping.

Ljusare marknad

Förutom Munksjötornet har Tosito i dagsläget några vakanta lokaler i Jönköpings citykärna, men har som många andra fastighetsägare runt om i landet märkt av en viss avvaktande marknad när det handlar om att ta beslut om att flytta till nytt kontor eller expandera med anledning av pandemin. Men nu verkar det vända. 

– Vi har känt de senaste månaderna att det börjar komma in fler intressenter och förfrågningar på lokaler i olika former, vilket känns jättekul och väldigt efterlängtat. 

Goda möjligheter att etablera

Jönköping är Sveriges tionde största stad och här finns goda möjlighet etablera och utveckla sitt företag. Med sitt geografiska läge utgör staden en viktig punkt för bland annat logistikbranschen.

– För oss är det Sveriges bästa stad att bo och verka i. Här är nära till vatten då stan är placerade mellan de tre sjöarna Vättern, Munksjön och Rocksjön. Närheten och att staden är lättillgänglig gör att den blir attraktiv. Många aktörer och ambassadörer brinner för staden och vill skapa en upplevelse för oss som bor här, men också för de som kommer på besök eller bara är på genomresa, avslutar Malin Rosenberg.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.