Certifierar för säkerhets skull

1 december 2020

Citycon fokuserar på hälsa och säkerhet för hyresgäster och besökare och gör nu en covid-19-certifiering av samtliga inomhuscentrum i Sverige: Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Jakobsbergs Centrum, Tumba Centrum, Åkersberga Centrum, Mölndal Galleria och Stenungstorg Centrum.

kista galleria.jpg
Kista galleria är ett av de köpcentrum som covid-19-crtifieras. Bild: Wikipedia

– Genom att ta hjälp av en extern part för certifiering säkerställer vi ett systematiskt och heltäckande arbetssätt för att minska spridningen av covid-19 i våra centrum, säger Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon.

För oss är det viktigt att ta ansvar och göra allt vi kan för att skapa en så trygg miljö som möjligt för våra hyresgäster och besökare.

Redan i våras när pandemin bröt ut gjorde Citycon stora insatser i sina centrum för att minska smittspridningen. Genom certifieringens åtgärdsprogram på upp till 100 punkter tar man nu steget längre med ytterligare insatser.

– För oss är det viktigt att ta ansvar och göra allt vi kan för att skapa en så trygg miljö som möjligt för våra hyresgäster och besökare. Certifieringen hjälper oss att fokusera på de åtgärder som gör skillnad.

Inför Black Friday och julhandeln har Citycon ställt in alla aktiviteter som kan leda till trängsel. Istället fokuserar Citycon på att skapa en trygg shoppingmiljö för hyresgäster och besökare med en mängd åtgärder. Bland annat informerar centrumen på sina webbplatser om när det är färre besökare. Citycon har också satt in omtankesvärdar som hjälper till och håller särskild koll på platser där det lätt blir trängsel.

– Våra butiker spelar också en viktig roll för att trygga en så säker miljö som möjligt. Vi har därför informerat våra butiker om vad de kan göra. Bland annat handlar det om att undvika trängsel, erbjuda möjligheter för besökare att desinficera sig med mera.

Certifieringen genomförs med hjälp av Safe Asset Group.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.