Castellum världsledande

25 oktober 2022

Nyligen publiceras Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB), som för sjunde året i rad visar att Castellum är världsledande i hållbarhet inom kategorin Kontor/Industri med 92 poäng av 100 möjliga.

- Det är också glädjande att vi behåller vårt toppbetyg (99 poäng av 100) inom hållbar projektutveckling där vi placerar oss på andra plats bland de svenska fastighetsbolagen och på tredje plats på världsrankingen. Detta är ett kvitto på att vår strategi fungerar och att vi är på rätt väg, men det visar också att för många gör för lite. Möjligheten att minska sina utsläpp bland annat genom bättre materialval och smartare konstruktion är fortsatt väldigt stor, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum AB.


GRESB är ett internationellt benchmarkverktyg som mäter och utvärderar fastighetsbolags och fastighetsfonders hållbarhetsarbete. I år omfattas 1 820 fastighetsbolag och fonder i 74 länder, vilket täcker en stor del av den globala fastighetsmarknaden. Utvärderingarna och analyserna hjälper stora investerare att ta välgrundade beslut för att göra mer hållbara placeringar.  

- Intresset att investera hållbart har ökat markant de senaste åren och för att nå våra gemensamma globala mål och uppnå en klimatneutral värld kommer hållbara investeringar vara ännu viktigare framåt, säger Filip Elland, hållbarhetschef Castellum AB.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.