Byggstart för Uppsalas första WELL-certifierade kontorsbyggnad

18 juli 2019

Det nya kontorshuset kommer att byggas i enlighet med Miljöbyggnad med ambition att nå nivå guld, vilket är den högsta svenska miljöcertifieringen

Bild: Castellum

The WELL Building Standard® (WELL) – är en internationell byggstandard som väger in människors välbefinnande i arbetslivet. Människor som mår bra på arbetsplatsen presterar bättre. Det är helt enkelt ett sätt att kombinera hälsa och trivsel med ökad effektivitet. WELL utgår från sju koncept som påverkar vår hälsa: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande.

– Vi bygger och förvaltar fastigheter, men vårt primära fokus är inte väggar, golv och tak utan alla de som går till jobbet i någon av våra byggnader. Förutom moderna och funktionella kontorsytor hoppas vi att de som ska arbeta i Kungspassagen ska få en hälsosam och hållbar vardag, säger Robert Ahlstedt, t.f. affärsområdeschef på Castellum.

Det nya kontorshuset kommer att byggas i enlighet med Miljöbyggnad med ambition att nå nivå guld, vilket är den högsta svenska miljöcertifieringen. Det innebär att fastigheten kommer att ha solceller, grön el samt koldioxidneutral fjärrvärme.

För att uppmuntra till att ta cykel till och från jobbet, eller ta en löprunda på lunchen, kommer det att finnas tillgång till omklädningsrum med dusch. Det planeras även för en gemensam takterrass med utomhuskontor. Vi spenderar i genomsnitt 90% av tiden inomhus. I Kungspassagen vill Castellum uppmuntra till nya vanor på kontoret och forskning visar att vistelse utomhus främjar hälsan och bidrar till lägre stress. Planerad inflytt är fjärde kvartalet 2021.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.