Byggstart för nytt flexhus

4 augusti 2022

Wihlborgs har tecknat ett tioårigt avtal med medtechföretaget AutomationsPartner om totalt 2 200 kvadratmeter i Berga Flexhus (Huggjärnet 13). Tillträdet äger rum den 1 oktober 2023. I juni togs det första spadtaget för byggnaden.

wihlborgs.jpg
Bild: Wihlborgs

Berga Flexhus på Kastellgatan i Helsingborg består av två moderna kontors- och lagerbyggnader i vilka kontor och kombineras effektivt med utrymme för lager och lättare industri beroende på behov.

Helsingborgsbaserade AutomationsPartner är en av Skandinaviens ledande leverantörer av automationsutrustning till medicin- och läkemedelsföretag. I Berga Flexhus kommer företaget att hyra cirka 1 200 kvadratmeter för produktion och 1 000 kvadratmeter kontor.

- Vår flytt av verksamheten till Berga ligger i linje med våra fortsatta tillväxtplaner för AutomationsPartner. Moderna ändamålsenliga lokaler samt närhet till goda kommunikationer är viktigt framöver för att attrahera duktiga medarbetare. Vi kommer även uppnå skalfördelar genom effektiva flöden i monteringen av våra medtechmaskiner, säger Henrik Rosengren, vd för AutomationsPartner.


- I Berga Flexhus tillmötesgår vi det stora behovet av moderna verksamhetslokaler med möjlighet att kombinera kontor med lager eller produktionsutrymmen i olika storlekar. Flexibelt för att kunna passa många utan stora anpassningar. Det är inte en slump att denna satsning görs på Berga, Helsingborgs största och mest attraktiva industriområde, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Tisdagen den 14 juni tog Wihlborgs, Automationspartner och Soprema, som blir hyresgäst i huset bredvid, ett gemensamt första spadtag för byggnaden.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.