Byggstart för Nodhuset

2 oktober 2018

Nodhuset i Norrköping blir 10 våningar högt och de första tre planen över marknivå är avsedda för vårdverksamhet med viss yta för kommersiella ändamål.

Bild: Hemsö Fastighets AB
Bild: Hemsö Fastighets AB

Hemsö fortsätter utvecklingen av Sandbyhov och skapar vårdlokaler till Region Östergötland samt hyresrätter i det så kallade ”Nodhuset”. Huset består även av lokaler för folktandvård samt butiker och hela projektet har en uppskattad investeringskostnad om 230 miljoner. Totalt får Nodhuset en yta på 9 000 kvadratmeter.

Nodhuset blir 10 våningar högt och de första tre planen över marknivå är avsedda för vårdverksamhet med viss yta för kommersiella ändamål. Resterande sju plan ovanpå bottendelen blir hyresrätter.


Byggnationen av Nodhuset påbörjades under sommaren 2018 och beräknas vara klart i juli 2020. Ambitionen är att uppnå Miljöbyggnad Silver.

- Nu fortsätter vi att utveckla området och skapar en modern stadsdel med lokaler för samhällsservice. Kombinationen av vårdlokaler, kommersiella ytor och hyresrätter i samma byggnad ser vi som en attraktiv lösning i framtidens stadsdelar. Vi har haft ett mycket givande samarbete med kommunen när vi har arbetat fram detaljplanen och vi är glada över att nu kunna erbjuda hyresrätterna till Hyresbostäder, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.