Byggstart för Kvartetten

2 februari 2021

Nu har Wihlborgs satt spaden i marken för nästa kontorsprojekt i Hyllie – Kvartetten (Pulpeten 5). Ett stenkast från Hyllie station skapas 16 000 kvm moderna kontorslokaler med fokus på människa och miljö.

Kvartetten blir ett spännande kvarter med flera fasader, alla med olika identiteter och utseenden som har anknytning till Öresundsregionen. De fyra fasaderna för tankarna till bördiga åkrar, grönskan i parkernas stad Malmö såväl som Höganäskeramik och kalkstenen i Limhamn.

I Kvartetten skapar vi nya, toppmoderna och inspirerande kontor som hjälper företag och organisationer att öka produktiviteten, bygga företagskultur och attrahera den bästa kompetensen.

I Kvartetten finns allt som moderna företag kan önska. Stora, funktionella våningsplan som passar utmärkt även för större verksamheter, en stor takterrass med utomhusarbetsplatser och möjlighet till miljöombyte. Huset får också en stor, ljus lobby med gemensam reception, mötesrum och restaurang samt en modern sportlounge i markplan med dusch och omklädnings­möjligheter för att underlätta cykelpendling. 

- Våra två tidigare kontorsprojekt i Hyllie, båda prisbelönta, är fullt uthyrda och med Kvartetten stärker vi vår närvaro i Hyllie ytterligare. Vi är övertygade om regionens, Malmös och Hyllies potential och genom att investera här bidrar vi aktivt till regionens tillväxt. I Kvartetten skapar vi nya, toppmoderna och inspirerande kontor som hjälper företag och organisationer att öka produktiviteten, bygga företagskultur och attrahera den bästa kompetensen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Byggnaden kommer att certifieras enligt både Miljöbyggnad Guld och WELL. Miljöbyggnad är en svensk certifiering där bara de mest ambitiösa byggnaderna når upp till guldnivåns krav på miljöprestanda och en mycket god arbetsmiljö. WELL är en hälsocertifiering som fokuserar på de områden som enligt forskning har störst inverkan på vårt välmående, såsom kost, sinne, gemenskap, ljud, ljus, luft, vatten och rörelse.

Entreprenör för projektet är Peab och arkitekt är Krook & Tjäder. Kvartetten planeras stå klart för inflyttning våren 2023.

Läs mer här 

Läs Lokalguidens tidigare artikel om Kvartetten här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.