Bygg-Göta satsar i Sisjön

5 januari 2022

Bygg-Göta har förvärvat en större handelsfastighet i Sisjön, södra Göteborg – ett av Sveriges främsta externhandelsområden. Säljer gör Alaska Real Estate. Panreal har agerat rådgivare i affären.

bild panreal.jpg
Bild: Panreal

Byggnaden, vilken ligger i hjärtat av Sisjöns handelsområde, innefattar en total uthyrbar lokalarea om 19 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till fyra välrenommerade hyresgäster – Systembolaget, Coop, Jula och Elgiganten.

Detta förvärv känns naturligt för oss då vi finns etablerade i Sisjön sedan tidigare samtidigt som förvärvet väl stämmer överens med vår strategi som inriktar sig på fastigheter i bra lägen och stabila kassaflöden

Sisjön är inte bara en del av Nordens största verksamhetsområde utan är även, tillsammans med handelsfastigheten 421 i södra Högsbo, den största externhandelsdestinationen i Göteborgsregionen med cirka 150 000 kvadratmeter handelsyta. Totalt planeras för ytterligare över 50 000 kvadratmeter kommersiella lokaler att tillföras området under kommande år. Närområdet har under senare år även expanderat kraftigt med förtätning av bostadsutveckling. Aktuella projekt innefattar tillskapande av närmre 6 000 nya lägenheter inom en kilometers radie från fastigheten.


- Det känns väldigt roligt att Bygg-Göta, som sedan tidigare även förvärvat intilliggande Bauhaus-fastighet från oss, och som dessutom är en lokal och långsiktig ägare, nu valt att ta stafettpinnen vidare, säger Lars-Åke Alexandersson, delägare Alaska Real Estate.

- Detta förvärv känns naturligt för oss då vi finns etablerade i Sisjön sedan tidigare samtidigt som förvärvet väl stämmer överens med vår strategi som inriktar sig på fastigheter i bra lägen och stabila kassaflöden, säger Ronny Persson, VD på Bygg-Göta.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.