BrewDog etablerar i SeaU i Helsingborg

8 mars 2018

Midroc Property Development har tecknat hyresavtal med BrewDog som kommer flytta in i SeaU Helsingborg sommaren 2019. Det är BrewDogs första etablering i Helsingborg. Midroc har fortfarande tre stycken lediga lokaler kvar. Arbetet med uthyrningen startas i vår.

Midrock seau helsingborg.jpg
Midroc utvecklar SeaU Helsingborg i centrala Helsingborg. Källa: Arkitekt: Wingårdhs, 3D-bild: Comotion

I Helsingborg byggs ett helt nytt område, SeaU Helsingborg, som kommer bestå av kongressanläggning, hotell och bostäder. I bostadsrättshusen byggs även lokaler och första kontraktet är nu tecknat med BrewDog, som öppnar sommaren 2019. BrewDog tecknar avtal till en av de fyra kommersiella lokalerna i bostadsrätthusen.

- Vi har tre lokaler kvar där vi kommer börja arbeta med uthyrningen så smått nu under våren, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

BrewDog öppnade den första svenska baren i Stockholm 2013. Sedan dess har verksamheten expanderat till Göteborg, Malmö och härnäst till Nyköping. De har egna bryggerier där de tillverkar ölen som de sedan starten 2007 har blivit världskända för. Sortimentet på BrewDogs barer består alltid till hälften av deras egen bryggda öl.

- När BrewDog slår upp dörrarna för första gången i Helsingborg, blir det med utsikt över Öresund. Lokalen kommer ha en uteservering längs med Helsingörskajen och kommer bidra med ett helt nytt barkoncept som idag saknas i staden. BrewDog kommer med sitt koncept sätta sin egen prägel på stråket längs kajen, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Bostadsområdet SeaU Helsingborg, som BrewDog blir grannar med, kommer bestå av totalt 155 bostäder, varav 107 blir bostadsrätter och 47 blir hyresrätter. I bottenvåningarna finns fyra lokaler för uthyrning.

SeaU Helsingborg

På en av Sveriges mest attraktiva tomter, mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund, kommer en ny, pulserande och central mötesplats skapas. En ny plats för möten och sammankomster, hotell och bostäder för helsingborgare, näringsliv och besökare. Den nya kongress- och hotellanläggningen får 250 hotellrum och en kongresskapacitet på cirka 1 200 deltagare, konferensrum, restauranger, bar, gym och ett garage med 228 parkeringsplatser. Clarion Hotel SeaU Helsingborg öppnar första kvartalet 2020.

Bostadskvarteret i SeaU Helsingborg består av fyra huskroppar med totalt 155 bostäder, merparten bostadsrätter. Byggandet pågår och inflyttning sker från och med våren 2019. Midroc är fastighetsägare och Allbygg i Höganäs är entreprenör. Arkitekt för bostäderna är Wingårdhs och arkitekt för hotell- och kongressanläggningen är Jais Arkitekter.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.