Bonnier köper Uppsala-kvarter

1 maj 2020

Fastigheten har en uthyrbar yta på 23 300 kvadratmeter samt två byggrätter och kompletterar väl bolagets befintliga fastighetsinnehav i Uppsala.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

Kvarteret ”Cykelfabriken” ligger på bekvämt promenadavstånd från centralstationen granne med gallerian Kvarnen i ett område som har stor potential att fortsätta utvecklas. Kvarteret som är en viktig del av Uppsalas industrihistoria är i folkmun känt som ”Cykelfabriken” eftersom Nymanbolagens huvudkontor låg här 1899-1960. Vid 1950-talets början räknades Nymanbolagen som Europas ledande cykeltillverkare jämte Monark.

Fastigheten utgör ett helt kvarter och består av fyra befintliga byggnader och två byggrätter. Drygt hälften av ytan är uthyrd till Uppsala kommun och kommunala bolag som Uppsalahem, Uppsala Parkering med flera Dessutom finns coworkingkonceptet ”Plan4” som framöver kommer att drivas av Bonnier Service.

Den uthyrbara arean uppgår till totalt 23 300 kvm, varav kontor 19 400 kvm samt två befintliga byggrätter. Därutöver finns 80 garageplatser och 80 parkeringsplatser. För närvarande pågår en genomgripande renovering av ett av husen, vilken kommer slutföras av säljaren till slutet av 2020.

I Uppsala äger Bonnier Fastigheter sedan 2018 de välkända fastigheterna Stationsgallerian och Muninhuset.

- Uppsala är en intressant marknad med stor potential som vi gärna vill fortsätta att växa i. Genom förvärvet av denna spännande fastighet fortsätter vi vår satsning på att etablera oss som en betydande aktör på Uppsalas fastighetsmarknad, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

- För Uppsala kommun har det varit viktigt att hitta en köpare som fortsätter att ha ett långsiktigt engagemang i fastighetens och närområdets fortsatta utveckling, Bonnier Fastigheter är en sådan fastighetsägare, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala.

Bonnier Fastigheter tillträder fastigheten den 30 april 2020.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.