Bäst i världen

3 oktober 2023

Nu har resultaten från Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) presenterats, som visar att Castellum placerar sig i topp inom kategorin Hållbarhet i projekt med 100 poäng av 100 möjliga.

castellum.jpg
Joacim Sjöberg, vd på Castellum AB.

- Vi är också glada över att vi behåller vårt höga betyg på 92 poäng av 100 inom kategorin Kontor/Industri. Det placerar oss på en 12:e plats bland alla noterade europeiska fastighetsbolag och stärker vår position som experter på hållbara arbetsplatser. Det ökande intresset för hållbara investeringar de senaste åren är mycket positivt och vi strävar efter att vara ett hållbart val för investerare, säger Joacim Sjöberg, vd på Castellum AB.


GRESB är ett internationellt benchmarkverktyg som bedömer och utvärderar fastighetsbolags och fastighetsfonders hållbarhetsarbete. Årets bedömning omfattar 1 923 fastighetsbolag och fonder i 74 länder, vilket innebär en bred täckning av den globala fastighetsmarknaden. Dessa utvärderingar och analyser spelar en viktig roll i att bistå investerare att fatta välinformerade beslut.


- Vi har ambitiösa hållbarhetsmål som styr vår verksamhet mot framtiden. Att kontinuerligt mäta och utvärdera våra resultat samt dra lärdom från andra är en viktig del i vägen framåt, säger Filip Elland, hållbarhetschef Castellum AB.


Några av Castellums hållbarhetsmål:

  • Löpande mål om 2,5 % energieffektivisering per år i jämförbar portfölj
  • 100 solcellsanläggningar installerade 2025
  • Nettonoll koldioxidutsläpp 2030
  • Återbruk i projekt
Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.