Aura fortsätter fyllas på

19 december 2019

Skanska Öresund har tecknat hyresavtal med Byggnadstekniska Byrån i Aura, Citadellsstaden, Malmö. Byggnadstekniska Byrån hyr ca 400 kvm och kontoret blir deras nya regionkontor i Malmö. Nu finns endast 622 kvm kontorsyta kvar på plan 4 samt en butikslokal på 61 kvm ut mot Neptunigatan.

Citadellsstaden är ett nytt område på Universitetsholmen i Malmö som bjuder på en unik möjlighet att bo, arbeta och leva på samma plats. I kvarteret byggs kontor, bostäder, förskola och butiker. De första bostäderna är redan färdigställda och under 2019 står även kontorshuset Aura klart. Aura sätter med sin tydliga arkitektoniska profil och gyllene tak en elegant prägel på västra Universitetsholmen. I december såldes Aura till Vasakronan men Skanska har uthyrningsuppdrag för resterande ytor.

Det är glädjande att få välkomna Byggnadstekniska Byrån till Aura. Här finns allt som behövs på bekvämt avstånd.

- Vi är måna om att erbjuda en attraktiv arbetsmiljö till våra medarbetare. Aura representerar det mesta i den vägen säger Erik Löb, VD Byggnadstekniska Byrån.

Få stadsdelar i Malmö har haft en så intensiv utveckling som Universitetsholmen. Med Malmö Universitet och flera byggnader utvecklade av Skanska som Hovrätten, Malmö Live och STUDIO präglas området idag av en spännande mix av studenter, start ups, entreprenörer, kultur och näringsliv.

- Det är glädjande att få välkomna Byggnadstekniska Byrån till Aura. Här finns allt som behövs på bekvämt avstånd, säger Jessica Andersson, Skanska Öresund.

I Aura finns hyresgästerna Trägårdh Advokatbyrå, Lindab, Grant Thornton, Adecco, Projektengagemang och Malmö Stads förskola Triton. Nu finns endast 622 kvm kontorsyta kvar på plan 4 samt en butikslokal på 61 kvm ut mot Neptunigatan.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.