”Attraktivt för en rad olika företag”

7 maj 2019

Wihlborgs har tecknat ett nytt avtal med Malmö universitet för polisutbildningen i Malmö.

Kranen 2 - webb.jpg
Foto: Wihlborgs Fastigheter

Wihlborgs tecknade förra sommaren ett avtal med Malmö universitet om 9 000 kvm.  Nu har universitet tecknat ett tioårigt avtal för ytterligare 1 700 kvm. Lokalerna finns i Kranen 2 i Dockan där fastighetsbolaget nu gör en omfattande ombyggnad för att tillgodose polisutbildnings behov. I fastigheten finns dock 7 000 kvm kontorslokaler kvar. 

- De återstående ytorna ligger högst upp i fastigheten och här planerar vi för kreativa lokaler med en spännande industriell känsla och ett tydligt arv från varvsindustrin. Vi är övertygade om att detta i kombination med Dockans unika marina miljö och närheten till kommunikationer är attraktivt för en rad olika företag och verksamheter, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Att vi får en blandning av arbetsplatser, utbildning och bostäder är positivt för utvecklingen av området.

Polisutbildningens lokaler tas i bruk i juli och de tillkommande ytorna står klara 1 januari 2020.

- Det känns naturligtvis bra att vi kan bidra till att tillgodose universitetets behov av ytterligare ytor i samma fastighet. Att få funktionella lokaler koncentrerade till en plats är förstås en styrka och vi ser fram emot att välkomna polisutbildningen till Dockan. Att vi får en blandning av arbetsplatser, utbildning och bostäder är positivt för utvecklingen av området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.


Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.