Alla bitar på plats i Bricks Lund

6 mars 2018

Bricks Lund är kontorshuset som erbjuder ett serviceutbud utöver det vanliga. I perfekt läge i heta Brunnshög kan nu företag i olika storlekar ta del av ett gediget hus där alla bitar för en smidig arbetsvardag faller på plats. För de minsta företagen öppnade kontorshotellet Bricks Hub i november.

Ett stenkast från Ideon i Lund ligger kontorshuset Bricks Lund om totalt 25 000 kvm. Huset, med sina fyra huskroppar, hyrdes tidigare i sin helhet av Ericsson. Efter en större ombyggnation har fastigheten nu istället kunnat öppnas upp för fler företag. 

- Att gå från ett single tenant-hus till en multi tenant-hus har varit en utmaning, menar Malin Henriksson, Leasing Manager, Newsec. Huset behöver fortfarande hålla en hög säkerhet på grund av Ericssons verksamhet men nu har vi kunnat skapa ett mer levande hus med ett inbjudande koncept även för andra hyresgäster. 

Har fyllts med service

Fokus ligger på att förenkla arbetsvardagen och Bricks Lund har därför fyllts till bredden med service.  

- Huset är utformat för att arbetsvardagen ska fungera så smidigt som möjligt, förklarar Malin Henriksson. Att satsa på en gemensam reception kändes därför som en självklarhet, en reception  där man kan få hjälp med en mängd olika tjänster som tvättservice, post- och paketservice m m.

Förutom en receptionist som kan hjälpa till med det mesta kan man även ta en kaffe i cafédelen eller äta lunch i restaurangen Bricks Eatery. Här kan man välja mellan tre, fyra olika alternativ och även köpa med sig något gott hem. Vägg i vägg med restaurangen finns en hörsal med plats för över 200 gäster som är tillgänglig för alla hyresgäster. På samma våning finns ett gym och även en träningssal, perfekt för yoga eller annan träning.


Vi erbjuder så kallade touch down-platser där man kan välja att sitta på olika platser varje dag.

 

På de övre fyra planen hittar man de gemensamma konferensrummen och kontorsytorna, vilka ihop med hörsalen även kan bokas av externa företag. Och flera nya bolag, såsom Cellavision och Lunds kommun, är redan inflyttade.

- Efterfrågan på de större kontorsytorna har varit stor, det märks att husets nya koncept och läge är helt rätt, konstaterar Malin Henriksson. Just nu finns det bara 1 500 kvm kvar att hyra ut.  

Ytorna kan anpassas helt efter önskemål och kan göras om till både öppet landskap, aktivitetsbaserade ytor eller till vanliga rum. 

Bricks Hub

I november öppnade också Bricks Hub, ett kontorshotell som ger ytterligare liv åt huset. På nedersta våningen har 900 kvm gjorts i ordning för de mindre företagen.  

- Många företag börjar småskaligt i det här området för att sedan snabbt växa, förklarar Malin Henriksson. Med Bricks Hub kan huset nu erbjuda ytor för företag i alla storlekar.

- Kontorshotellet är till för det lilla företaget i det stora sammanhanget där i stort sett allt ingår. Städning, wi-fi, skrivare, konferensrum, kaffe m m, och man får även ta del av husets övriga breda serviceutbud. De här 900 kvm är otroligt fint inredda! Arkitekterna på Ideas har  lyckats skapa en miljö som är både modern, stilren, kreativ och inspirerande.

I Bricks Hub kan man hyra ett mindre kontor eller bara en skrivbordsplats. 

- Vi erbjuder så kallade touch down-platser där man kan välja att sitta på olika platser varje dag, beskriver Malin Henriksson. Plus ett personligt skåp. Rummen är för en, två, fyra eller sex personer där de två största kan slås ihop till ett rum för 12. Allt står redo, är man intresserad kan man flytta in redan imorgon. Flera företag är redan på plats.

Perfekt läge

Bricks är beläget i Brunnshög, i nordöstra delen av Lund. Här håller en ny stadsdel och två innovations- och forskningsanläggningar på att växa fram. Fullt utbyggt väntas 50 000 människor bo och arbeta här. I kontorshuset Bricks sitter Ericsson och i det direkta närområdet hittar man andra stora drakar, men också betydligt mindre företag. Gemensamt är att många har kopplingar till bland annat IT/telecom, medicin- och tekniksektorn. 

- Brunnshög är hett, det är åt det här hållet staden växer. 2019 ska även spårvagnar börja trafikera den här sträckan, en hållplats hamnar precis utanför husets entré. Så läget är verkligen helt perfekt på många sätt, avslutar Malin Henriksson. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.