A Working Lab i Umeå

3 juni 2020

I nyöppnade A Working Lab Universum delar företag, studenter, startups, forskare och offentliga organisationer på kontorsyta och förhoppningsvis också idéer och engagemang.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

Bakom satsningen står Akademiska Hus tillsammans med Innovationskontoret Umeå universitet, SLU Holding, Umeå universitet Holding, Innovationssluss Region Västerbotten och Umeå Science Park. 

- En bra co-working-miljö handlar om så mycket mer än att bara dela på en yta. Etableringen av A Working Lab Universum kommer att ytterligare stärka campusområdet och det starka innovationssystemet i Umeå genom att erbjuda en dynamisk plats för samverkan mellan forskare, studenter, företag och offentliga aktörer, säger Ulf Däversjö, direktör för innovation och hållbar utveckling på Akademiska Hus.  

A Working Lab Universum omfattar i ett första skede 800 kvadratmeter co-working-miljö i byggnaden Universum som har en central placering mitt på Campus Umeå. Lokalerna består av moderna och flexibla arbets-, mötes- och eventytor samt en lounge och ett café. A Working Lab Universum riktar sig till alla verksamma vid Umeå universitet som är i behov av att hyra en arbetsplats under en kortare tid och som vill arbeta tillsammans med andra. Det är också en samlingspunkt för unga, nystartade bolag såväl som stora etablerade företag.  

I nästa etapp planeras redan nu för ytterligare 600 kvadratmeter flexibla arbetsytor i A Working Lab Universum, som på sikt eventuellt kan komma att utökas i en tredje etapp.

- Umeå universitets innovationskontor samt holdingbolag har under våren flyttat delar av sin verksamhet till A Working Labs lokaler. Universums strategiska läge på campus ger stora fördelar för innovationsverksamheten, till exempel ökad tillgänglighet och nya samarbetsmöjligheter med andra aktörer, säger Camilla Viklund, verksamhetsledare på Innovationskontoret vid Umeå universitet.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.