9 000 kvm i Smista

23 januari 2018

Redan 2002 satte Castellum spaden i marken till det första projektet i Smista. Sedan dess har området utvecklats och närmar sig slutfasen.

Castellum Spejaren 4 Smista.jpg
Spejaren 4 i Smista Allé är det största av Castellums projekt i Smista. Bild: Castellum

För Castellum återstår det sista projektet i utvecklingen av Smista Allé, Spejaren 4, som också är Castellums största. Byggnaden som uppförs är ca 24 000 kvm i fyra plan, med en uthyrningsbar yta om totalt 9 000 kvm, en byggnadshöjd på ca 20 meter och med en totalt 180 meter lång fasad mot E4.

Prioriterat utvecklingsområde

Castellum satte spaden i marken för sitt första projekt i Smista redan 2002. Smista Allé har kommit att bli ett av Europas största bilhandelskluster och är ett av Castellums mest prioriterade utvecklingsområden där projekt tidigare har genomförs med bland annat Audi, Porsche och Lexus. I april 2017 påbörjades förberedande markarbete av projeket och i juni i fjol påbörjades bygget. Byggnaden beräknas stå färdig under första halvåret 2019.

Moderna ytor

Byggnaden kommer att vara i fyra plan varav de två övre planen utgör parkering. Fem strategiskt utplacerade trapphus ger access mellan samtliga fyra plan. Lokalerna, med en takhöjd på 6,4 meter,  kommer att vara moderna ytor med möjlighet för hyresgäster att skapa sin personliga identitet mot Smista Allé. Kontor, omklädningsrum, kök, konferensytor med mera förläggs på entresolplan.

Bra kommunikationer

Smista ligger i direkt anslutning till motorvägen E4/E20 i närheten av handelsområdet Kungens Kurva i södra Stockholm och har ett skyltläge som exponeras mot ca 100 000 dagligen passerande fordon. Förutom att det är smidigt att ta sig till Smista med bil trafikerar flera bussar området så att du enkelt kan ta dig till eller från de omkringliggande tunnelbanestationerna. 

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.