23 000 kvm kontor i Solna

16 oktober 2018

Veidekke kommer att förvärva 80 000 kvm mark av Solna Stad, mark avsedd för kontor, bostäder och lokaler. Därmed blir Veidekke först ut i utvecklingen av den nya Solnavägen. Satsningen, som är den första etappen i Solna stads vision för området, innebär även att Veidekke tar ett första steg in på marknaden för kommersiell fastighetsutveckling.

Tillsammans med BSK Arkitekter utvecklar Veidekke en ny stadsdel i Solna Hagalund.

– Uppdraget innebär att vi skapar ca 23 000 kvm kontor, drygt 600 bostäder, en förskola, ett lss-boende samt ett antal sociala lägenheter, berättar Torbjörn Wiberg, Affärsutvecklare, Veidekke.


Vi skapar en miljö som är attraktiv för människor som vistas här.

Torbjörn Wiberg, Affärsutvecklare, Veidekke

En framtida boulevard

Marken som Veidekke Bostad kommer att förvärva är ett exploateringsområde med helt ny stadsmiljö i Solna, berättar Torbjörn Wiberg.

– Vi skapar en miljö som är attraktiv för människor som vistas här. Här får man en trivsam arbetsmiljö, man ska kunna äta bra, umgås, motionera etc. En ny urban stadsgata tar form och vi ser det som en framtida boulevard. Vi bygger en stad helt enkelt, en stad där vi själva kommer att ha vårt nya kontor.

De två nedersta planen i kontorsfastigheten kommer innehålla en restaurang i sydvästläge, ett gym avsett för såväl kontorsgäster som för boende samt ett showroom för att kunna möta framtida bostadskunder.

Ger tillbaka med gröna tak

Området Veiddeke Bostad ska bebygga består idag av en bergsknalle med lummig grönska. Det innebär att ca 200 000 kubikmeter måste sprängas.

– Vi spränger bort den gröna kullen men ger tillbaka så mycket grönt vi kan på taken, terrasserna och gårdarna, säger Torbjörn Wiberg.

Arbetet förväntas påbörjas 2020 och kontorsdelen ska vara slutförd 2023. Den första etappen bostäder kommer att vara inflyttningsklar lagom tills att den nya tunnelbanan invigs, 2025.


Läs artikeln i sin helhet i magasinet Lokalguiden med utgivning v 46.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.