The Gardens sätter färg på Ulriksdal

24 januari 2020

I november invigde Peab sitt Stockholmskontor i Ulriksdal. Området är nu i full utveckling och kontorshuset The Gardens ska med sin unika karaktär sätta prägel på den nya stadsdelen i Solna.

På andra sidan Arenastaden utvecklar nu Peab Ulriksdal med både kontor och bostäder. Planen är omfattande med flertalet hus som ska byggstartas inom de kommande åren. Nyligen invigde också Peab sitt Stockholmskontor i området. Där jobbar i dag cirka 550 personer på cirka 12 500 kvm. I direkt anslutning kommer så småningom The Gardens att uppföras. Ett elva våningar högt kontorshus på cirka 16 000 kvm. The Gardens blir också Peabs flaggskepp i området som nu väntar på bygglov.

– Vi har slutfört systemhandling och är på väg att skicka in bygglovsansökan. Förhoppningen är att vi kan komma igång med byggstart redan till våren, säger My Granborg, uthyrningsansvarig på Peab.

The Gardens är en fastighet som präglas av ett stort ljusinsläpp. Mycket tack vare de stora uppglasade hörnen som finns på nästan varje plan och vetter både mot intilliggande Nationalstadsparken, Brunnsviken och E4:an.

– The Gardens har en härlig fasad med stora fönster och ett stort fokus på flexibel yta. I de uppglasade hörnen skapar vi pausytor eller kreativa ytor för möten om man så vill. Vi vill skapa en inspirerande och kreativ arbetsmiljö, men tror också att en miljö som erbjuder lugn och ro är avgörande för våra hyresgäster, säger My Granborg.

Öppnar för coworking

Takterrassen i The Gardens är också en säljande faktor som Peab gärna lyfter. Här är det tänkt att hyresgästerna kan ta ut sin dator och jobba, eller njuta av en fika i form av glass eller kaffe från den enklare service som ska drivas av samma restauratör som på bottenvåningen. Peab tittar också på möjligheten för coworking och en för huset gemensam konferensvåning. Där är fastighetsbolaget ännu inte framme med en klar lösning.

Vi vill skapa en inspirerande och kreativ arbetsmiljö, men tror också att en miljö som erbjuder lugn och ro är avgörande för våra hyresgäster.

– Personligen är jag jättesugen på coworking i huset. Det skulle innebära ett helt annat flöde i byggnaden och blir ett bra komplement för de som jobbar i huset. Det finns i dag väldigt många duktiga coworkingaktörer med olika koncept – vi måste hitta den som passar rätt in i just den här miljön, säger My Granborg.

Det nya kontorshuset ska också inspirera till en grön och aktiv livsstil. Gym, löpspår, cykelstigar och långfärdsspår finns i direkt anslutning. Pendlingsmöjligheterna till The Gardens är optimala med korta resor till centrala Stockholm, men även till Arlanda och Bromma för dem som kommer från längre håll.

– Vi har tittat mycket på tjänsteutbudet med både bil- och cykelpool. Man ska kunna låna en cykel om man vill ta sig till exempelvis Mall of Scandinavia på lunchen. Eller om man vill hämta en kund på Arlanda kanske man behöver låna en bil. Sådana tjänster är viktiga för att skapa ett mervärde för våra hyresgäster. Vi tror att kontoret spelar en större roll för företagen när det gäller att attrahera attraktiv arbetskraft. Vi har valt att titta extra noga på individen som kommer vistas i huset och dennes välbefinnande och Well-certifierar därför huset. Vi planerar också för ett rikt serviceutbud i huset som ska underlätta livspusslet för de som arbetar i The Gardens, säger My Granborg.

Fler kontor på gång

Två andra byggnader kommer att bli klara innan The Gardens. Båda två är dock redan klara med hyresgäster. Den första är ett parkeringshus som har fått en tillbyggnad på taket. Där kommer gymkedjan Actic att driva verksamhet samt placera sitt huvudkontor. Den andra är fastigheten Ledvolten. Den hyrs ut till medtechbolaget Carmeda. Totalt är den byggnaden 4 500 kvm stor och Peab planerar för kaféverksamhet i bottenvåningen. I övrigt är alla andra ytor upptagna i Ledvolten. Ett hotell kommer också att stå klart under nästa år, dock går det bygget inte under Peabs regi. Det gör däremot kontorshusen DK 14 och DK 16 som totalt kommer addera 28 000 kvm kontorsytor i området. De projekten ligger dock lite längre fram i tiden. Prioriteringen just nu är att hitta en första hyresgäst till The Gardens.

 – Intresset för Ulriksdal är stort. Överlag känns Solna som intressant för många att sitta i, avslutar My Granborg.

Artikeln är en annons från Peab och inte en artikel av Lokalguiden.