OOTO är navet för en bra dag

30 oktober 2018

På Chalmersområdet kan du umgås, äta, fika, jobba, mötas, konferera och inspireras på ett och samma ställe. OOTO heter mötesplatsen för gäster, kollegor, vänner och familj – skapad av kreatören Magnus Bengtsson och hans team. En gränsöverskridande plattform som vill utveckla människor och företag i varm, personlig och trendig atmosfär med oanad service. – Bland de som flyttar in här på området finns ett aktivt engagemang för att samverka. Här ska du kunna göra ditt jobb, fokusera på samhällsbyggnad och vi ska lösa allt annat för dig.

OOTO verkar i det svarta och guldiga huset i Johanneberg Science Park. Vad OOTO står för bokstavligen är en väl bevarad hemlighet men om visionen råder inga tvivel.

– Vår idé är att erbjuda en hemvist med trivsel där du slipper flänga mellan platser för att hitta det du behöver. Detta vill vi erbjuda dig på plats. Från mat och kreativa ytor till all service som kan förenkla både din arbetsdag och din vardag och ditt livspussel, säger Magnus Bengtsson.

Prestigelös service

OOTO driver en bred verksamhet: café, restaurang, konferensverksamhet samt levererar fastighetstjänster till hyresgästerna på uppdrag av hyresvärden Chalmersfastigheter. I det hus som just nu byggs på området och dit nya hyresgäster flyttar in om ett år kommer OOTO självklart att axla samma roll.

– Vårt uppdrag är att på olika sätt skapa öppna flöden i husen, göra rörelse till något naturligt i motsats till att företag som verkar här låser in sig på sitt våningsplan och sköter sig själva. Du hämtar ditt kaffe hos oss, vi hjälper dig lösa dina problem, du lunchar kanske på OOTO eller äter din lunchlåda här ihop med andra som sitter i husen. En skön tanke är att här ska du kunna hitta en ny affärspartner som bästa kompis från ett annat företag!

OOTO tillhandahåller en väl utbyggd facility service med reception, copy & print, kontorsmaterial, lokalvårdare, med mera. En vaktmästare finns standby för att snabbt åtgärda uppkomna fel och brister i hyresgästernas kontor innan de hinner bli ett irritationsmoment.

 – Vi tillämpar prestigelös service. När möten dragit ut på tiden, taxin är fast i trafiken och husets gäster är sena till tåget så kör vi självklart ner dem till centralen. Vi erbjuder redan idag möjlighet att köpa med sig middag hem till familjen och vi planerar att utöka våra hushållsnära tjänster vidare, förklarar Magnus Bengtsson.

Han nämner som exempel matleverans till arbetsplatsen, hjälp med privata inköp och monteringsservice, förmedling av läxhjälp etc. 

Närproducerat och ekologiskt  

Restaurang OOTO välkomnar såväl verksamma på området som alla andra som uppskattar en förstklassig lunch baserad på närproducerade och rättvisemärkta, ekologiska råvaror. Lunchbrickan har man helt skippat – och för affärsluncher med innovativt prat finns ett avskilt rum med plats för 30 gäster. 

– Chalmersområdets bästa lunch käkar du på OOTO i Johanneberg Science Park! Här ska alla trivas och all mat lagas helt ärligt från grunden av enormt duktiga kockar. Du betalar vid entrén, väljer din rätt och får maten serverad direkt av kocken.

OOTO serverar alltid en vegetarisk rätt, en fiskrätt och en kötträtt – och säljer närapå lika mycket vegetariskt som kött och fisk under lunch, något som sticker ut i branschen.

– Vi har valt att highlighta vår vegetariska station. Och när du känner hur gott det luktar och hur gott det ser ut blir det ett självklart val för många, förklarar Magnus Bengtsson som tillsammans med sitt team har ett väl utarbetat hållbarhetstänk. 

Deras gemensamma arbete med att erbjuda god vegetarisk mat som säljer bra samt minimera svinn är något han är mycket stolt över. 

Café för pauser med kvalitet 

Entréplanen är OOTOS skyltfönster och här finns ett café med brett utbud, från småkakor till sallader, soppor samt en vedugn med veckans rätt. En 5 meter lång kylmonter exponerar och inspirerar besökare under dagens pauser och här serveras frukost, hälsojuicer, smoothies, energirika drycker, färsk frukt, fruktsallad, smörgåsar och soppa. Gott kaffe till kaffeälskare serveras av en skicklig barista på plats.

– Här finns alltid något gott, inte minst är våra nybakade bakverk, bullar och kakor omtyckta. Allt bakat på plats. 

Efter arbetsdagen bjuder caféet gärna in till vidare samverkan.

– En kall öl efter långmötet eller ett glas vin med kollegorna, kontorsgrannarna, släkt och vänner på fredagen med passande musik är den perfekta avslutningen på arbetsveckan i Johanneberg Science Park. 

Konferens i unik miljö 

All service samlas i en ypperlig konferensverksamhet med centralt läge för konferens i toppmoderna och lokaler med plats för 6-65 personer. Här förlägger Chalmers och lokala som externa företag sina workshops, möten och konferenser i en kreativ miljö med områdets alla fördelar. 

– Vi har skapat en mötesplats för nya idéer och kunskapsutbyte och här konfererar du i en unik miljö där du möter näringslivet och akademin i samma hus, påpekar Magnus Bengtsson. 

Alla gör det de är bäst på

I drygt 3 år har OOTO varit igång; händelserika år där de gått från en grusplan till två och snart tre kreativa hus fulla med aktivitet. Den nya etappen som just nu byggs intill OOTO och Teknikparken blir inflyttningsklar efter sommaren 2019. Nya kontorshuset bidrar till ett än mer förtätat och intressant område, tror Magnus Bengtsson.

– Sömlösheten mellan husen kommer att erbjuda befintliga hyresgäster en större hemvist och de nytillkomna hyresgästerna kan ta del av den attraktiva helhet som redan finns.

Han är glad och stolt över vad OOTO hunnit åstadkomma på en relativt kort tid och ger all cred till sina medarbetare. 

– De är drivna, engagerade och vi delar samma vision: att så fort någon kommer in här så är vårt uppdrag att se till att de vill komma tillbaka igen. Den service vi erbjuder på Chalmersområdet ska vara en självklar del av det fantastiska som hyresgästerna själva bygger upp i sina respektive uppdrag, avslutar Magnus Bengtsson.

Vill du etablera dig här?

Läs mer om hur du etablerar dig på Chalmersområdet här.

Läs mer om OOTO:s erbjudande och service här.

Artikeln är en annons från Johanneberg Science Park och inte en artikel av Lokalguiden.