Nybyggda kontor i snabbväxande Sickla

29 april 2020

Det industrihistoriska arvet har satt sin prägel på Sickla som har utvecklats till ett levande stadskvarter med själ och charm. Och utvecklingen fortsätter. Just nu byggs det bostäder, hotell, hälsohus, kontor och nya mötesplatser i en av Stockholms snabbast växande stadsdelar.

De senaste decennierna har Sickla genomgått en stor förvandling, från industriområde till levande stadskvarter. Många vackra tegelbyggnader har bevarats och i Sickla möter gammalt nytt. Även många av de nybyggda husen har tegelfasader för att betona det industriella arvet i området.

Bakom utvecklingen av Sickla står fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som har ägt området sedan 1997. Ambitionen är att skapa en plats där människor trivs, där kultur, restauranger, handel och service ligger vägg i vägg med kontor och bostäder. Redan idag har cirka 6 000 personer sin arbetsplats i området och inom en tioårsperiod väntas Nacka växa med över 20 000 nya kontorsarbetsplatser och 14 000 bostäder.

Sickla är ett av våra mest prioriterade områden och vår ambition är att utveckla Sickla till en förlängning av Stockholms innerstad.

– Vi på Atrium Ljungberg har som idé att utveckla stadsdelar och vi gör det med stöd av vår vision ”alla vill leva i vår stad”. Sickla är ett av våra mest prioriterade områden och vår ambition är att utveckla Sickla till en förlängning av Stockholms innerstad, säger Håkan Hyllengren, affärsutvecklingschef Sickla, Atrium Ljungberg.

Ett nytt tillskott är kontorskvarteren Sickla Front. De ligger vid kommungränsen mellan Stockholm och Nacka, och binder därmed ihop Hammarby Sjöstad med Sickla. Bland hyresgästerna finns Domstolsverkets tre verksamheter Nacka tingsrätt, Mark- och miljödomstolen samt Hyres- och arrendenämnden, Stora Ensos innovationscenter för biomaterial och cykelkedjan Bikesters flaggskeppsbutik som ligger i entréplan. Inom kort flyttar även Intrum, som under många år har haft sitt huvudkontor i Sickla, till Sickla Front. 

Den direkta närheten till grönområden som Hammarbybacken, Sickla kanal och Nackareservatet är unikt för Sickla och något som många av våra hyresgäster uppskattar.

Precis intill Sickla Front ligger Nobelberget, där Atrium Ljungberg bygger 500 bostadsrätter, kreativa kontor, restauranger, förskola, parker och mötesplatser. I höst färdigställs även projektet Curanten, ett helt hus för vård och hälsa, med allt från vårdcentral och tandläkare till babysim och nya restauranger. Den gamla tapetfabriken vid Marcusplatsen byggs om till ett Clarion Collection Hotel som öppnar våren 2021, med en stor härlig lobby, hotellbar och restaurang. Dessutom pågår förberedande arbeten inför tunnelbanans förlängning till Nacka, där Sickla får en station med två uppgångar.

Hållbarhet är ett viktigt inslag i omvandlingen av Sickla. Här har 4 500 kvadratmeter solceller installerats, vilket skapar Stockholms största solcellsanläggning. I köpkvarteret kan man även köpa kvartersodlade grönsaker direkt från en container med hydroponisk odling.

- Många företag vill kunna erbjuda sina medarbetare en hållbar och aktiv livsstil. Den direkta närheten till grönområden som Hammarbybacken, Sickla kanal och Nackareservatet är unikt för Sickla och något som många av våra hyresgäster uppskattar, avslutar Håkan Hyllengren.

Fakta om Sickla Front

Nybyggda lokaler med 2,9 meter takhöjd

Kommande restaurang i entréplan

Parkering: 400 platser varav 100 laddplatser

Cykelrum med plats för 500 cyklar

Gemensamt omklädningsrum

Just nu tecknas avtal för ytor mellan 250 och 1 100 kvm

Inflyttning från Q3 2020

Kommunikationer

Tvärbanan Station Sickla Udde, 2 min promenad

Saltsjöbanan Station Sickla Station, 5 min promenad

Snabbussar till Slussen, åktid till Slussen cirka 8 min

Gratis båtpendel till Södermalm, 5 min promenad till kajen

Tunnelbanan förlängs till Sickla 2030

Artikeln är en annons från Atrium Ljungberg och inte en artikel av Lokalguiden.