Hållbart arbetsliv i växande Sickla

13 oktober 2020

Sickla har genomgått en stor utveckling de senaste åren, och kan med sin placering i Stockholm erbjuda en unik kombination av stadspuls och möjligheter till en aktiv livsstil. Idag är flera stora byggprojekt igång i den växande stadsdelen, och ännu fler planeras. Visionen är att på allvar göra Sickla till en urban, levande stadsdel och en förlängning av Stockholms innerstad.

Fler och fler bolag arbetar aktivt med att uppmuntra medarbetarna till en aktiv livsstil. Hållbara medarbetare är medarbetare som över tid mår bra, trivs, presterar och utvecklas. 

- I Sickla är det enkelt att leva aktivt. Förutom den direkta närheten till löp- och promenadstråket runt Sicklasjön eller cykelpass i Nackareservatet är även Hammarbybackens branta backar en populär utmaning att ge sig på under lunchen, säger Robert Otterstål, fastighetschef i Sickla, som själv ofta cyklar mellan kontoret i Sicka och hemmet i Saltsjö-Boo. 

Här sitter man verkligen i hjärtat av Sickla.

I Sickla finns även flertalet gym samt Klätterverket, ett av Nordens största inomhuscenter för klättring. Just nu byggs även fyra padelbanor i stadsdelen. I dagarna öppnade också Curanten, ett helt hus för vård och hälsa som kommer att innehålla allt från vårdcentral och tandläkare till naprapater och flera nya restauranger. 

Kontorsfastigheten Hesselmans torg 14, som ligger mitt i Sickla, är perfekt för dem som söker en kombination av stadens puls och en aktiv livsstil. 50 meter bort ligger Sickla station, där Tvärbanan, Saltsjöbanan och flera busslinjer möts. Inom några år kommer även tunnelbanans nya linje till Sickla. Alldeles intill finns köpkvarteret med sitt stora utbud av butiker, service och restauranger, samt kulturhuset Dieselverkstaden som bland annat innehåller bibliotek, biograf, konsthall och scener. 

Husets kontorsplan är öppna och ljusa med en arkitektur som bjuder in till kreativitet och rörelse i huset. Högst upp finns en takterrass med utsikt över bland annat Hammarbybacken och i gatuplan ligger Urban Deli med restaurang, butik och saluhall, som även erbjuder catering.

- Här sitter man verkligen i hjärtat av Sickla, dessutom är fastigheten långsiktigt hållbar med sin miljöcertifiering enligt BREEAM Excellent, säger Robert.

Det är en stor styrka att vi långsiktigt äger, utvecklar och förvaltar hela Sickla.

Hesselmans torg 14 erbjuder flera olika lokalmöjligheter med ytor mellan 445 och 6 000 kvadratmeter. Sickla är en hubb för arbetsplatser i sydöstra Stockholm där små företag kan växa sida vid sida med globala bolag som Atlas Copco, Intrum och Stora Enso. 

- Det är en stor styrka att vi långsiktigt äger, utvecklar och förvaltar hela Sickla. Vi har ett helt team med bland annat fastighetsskötare och tekniska förvaltare på plats som dagligen arbetar med att ta hand om våra hyresgäster. Går det bra för våra kunder så går det bra för oss, så det är viktigt att ha en tät och bra relation.

Men vem är egentligen Hesselman?

Jonas Hesselman var en ingenjör som i början av 1900-talet arbetade i Sickla på AB Diesel Motorer, det som idag är Atlas Copco. Det industrihistoriska arvet är något som vi är väldigt stolta över och både lyfter fram och förstärker i utvecklingen av Sickla. Det som förut var gamla fabriker och verkstäder har omsorgsfullt renoverats och fyllts med nya verksamheter.

Artikeln är en annons från Atrium Ljungberg och inte en artikel av Lokalguiden.