Atrium Ljungberg bygger Curanten

26 september 2019

Med en ökande befolkning och livslängd växer också efterfrågan på god vård. När fastighetsägaren Atrium Ljungberg nu bygger Curanten, ett helt hus med fokus på vård och hälsa, tar de avstamp i individens behov och överbryggar avståndet mellan vård och hälsofrämjande behandling.

Bilder: Atrium Ljungberg

Sickla och centrala Nacka ska växa med 14 000 bostäder fram till 2030, vilket medför ett ökande behov av vård och hälsa. Samtidigt utvecklas nya arbetsplatser både i Sickla, Nacka och i Hammarby Sjöstad. Totalt rör detta sig om ca 20 000 – 25 000 arbetsplatser vilket även kommer att resultera i ett ökat behov av företagshälsovård.

Vår ambition är att skapa ett nav i Sickla där människor kan få tillgång till olika sorters vård på samma ställe.

Fördelarna med att kombinera en mängd verksamheter inom vård och hälsa är många. Det skapar en tydlighet mot kunderna och underlättar för vårdföretagen som kan koncentrera sin verksamhet på det de är bäst på och samtidigt kunna erbjuda andra typer av vård genom nära samarbeten i huset.

– Vår ambition är att skapa ett nav i Sickla där människor kan få tillgång till olika sorters vård på samma ställe. Sickla och centrala Nacka ska växa med 14 000 bostäder samt över 20 000 nya kontorsarbetsplatser. Detta kommer att resultera i en ökad efterfrågan på god vård och där ser vi att Curanten kommer att fylla en viktig funktion, säger Håkan Hyllengren, Affärsutvecklingschef Sickla, Atrium Ljungberg.

Det nya hälsokvarteret Curanten i Sickla kommer att omfatta cirka 11 500 kvadratmeter och står klart för inflytt hösten 2020. Curanten byggs helt nytt från grunden, med vården i fokus. Huset erbjuder plats för framgångsrika vård- och hälsoföretag, som vill sitta i moderna, verksamhetsanpassade lokaler. Här planeras ett brett utbud inom hälso- och friskvård, till exempel specialistläkarvård, vårdcentral, BVC, MVC, tandläkare, psykolog, naprapat och kiropraktor. I gatuplan kommer det att finnas hälsoinriktade caféer, restauranger och butiker. Hela huset ska gynna och skapa möjligheter för människor att leva ett mer hälsosamt liv. 

Fakta

Yta: Vårdytorna omfattar ca 9 000 kvm, till detta kommer ca 2 500 kvm handel, apotek, restaurang och café.

Just nu tecknas avtal för ytor mellan 300 och 2 000 kvadratmeter

Inflyttning: 2020

Byggnaden miljöcertifieras enligt Breeam. 

Kommunikationer

• Tvärbana Sickla-Gullmarsplan-Alvik-Solna precis utanför entrén 

• Snabbussar till/från Slussen och Nacka 

• Saltsjöbanan 

• Tunnelbanestation utanför entrén 2026

Artikeln är en annons från Atrium Ljungberg och inte en artikel av Lokalguiden.