Kontor, Södergatan, Gamla Staden, Malmö

  • 440–640 m²
  • Omgående
  • 84 333 - 122 667 kr/mån

Ledig kontorsyta finns i Flensburgska huset, centralt i Malmö.


Lokaltyp Kontor
Total yta 440–640 m²
Adress Södergatan
Område Gamla Staden
Kommun Malmö kommun
Byggår 1595
Hiss Nej
Tillgänglighet Lokalan är ej tillgänglighetsanpassad
Våning 2 och 3
Tillträde Omgående
Ingår i hyra Värme
Objektsnummer 41916392
Hyra 84 333 - 122 667 kr/mån
2 300 kr/m²/år

Beskrivning

Flensburgska huset är uppförd 1595. Byggnaden är belägen mellan stortorget och Gustav Adolfs torg och Malmö centralstation finns på ett bekvämt avstånd.
Byggnaden har fått sitt namn efter familjen Flensburg, denna familj har donerat byggnaden till en stiftelse i Malmö stad. Malmö stad, Serviceförvaltningen, stadsfastigheter har ett förvaltningsuppdrag åt stiftelsen.
Delar av Flensburgska huset är klassat som byggnadsminne. Byggnadens karaktär skall därmed bibehållas. Lokalerna är främst lämpliga för kontorsverksamhet. Den vakanta ytan fördelar sig på två plan i byggnaden. Den största ytan finns på plan 2 (440 kvm) och den mindre ytan på plan 3 (200 kvm). Pentry finns på plan två och tre. Kopplat till de vakanta ytorna finns balkong mot innergården. Vi strävar efter att hyra ut samtlig vakant yta till en hyresgäst. Denna hyresgäst kan efter godkännande från Malmö stad få tillstånd att hyra ut del av lokalen i andra hand.

Kommunikationer

Flensburgska huset ligger på gågatan i Malmö, ett stenkast från lilla torg. Lokalen är lämplig för kontorsverksamhet.

Parkering

Nej

Övrigt

Värt att veta är att byggnaden saknar hiss, byggnaden är ej tillgänglighetsanpassad.
Eventuella anpassningar av lokalerna görs i samspråk med Malmö stad.
Alla installationer såsom allmänventilation, el och VVS m.m. är i modernt skick. Ytskikt på golv och väggar är i bra skick.

På låsbar innergård finns källsortering och cykelställ.

Den som är intresserad av att hyra Flensburgska huset skall skicka en kortfattad beskrivning av sin tilltänkta verksamhet, koncept och ide samt även vara beredd att göra en muntlig presentation om så efterfrågas. Den som erbjuds ett hyreskontrakt skall kunna uppvisa en god och stabil ekonomisk ställning och på begäran kunna tillhandahålla en bankgaranti eller annan form av säkerhet. En kreditupplysning kommer att göras. Intresseanmälan med en verksamhetsbeskrivning skickas till: jennie.tornquist@malmo.se Visningar av huset planeras med Jennie Törnquist.


Karta

Bilder på lokalen