Kontor, Arsenalsgatan 6, Göteborg

  • 68 m²

Välkommen till Arsenalsgatan 6, en fastighet med anrik arkitektur från 1910. Här erbjuds en unik lokal på toppen av Kungshöjd med gångavstånd till innerstadens bästa caféer och restauranger. Med entréi söderläge skapas ett otroligt ljusinsläpp som bjuder in till en välkomnande entré. Lokalen består av två större rum samt två lite mindre, ett WC samt enklare pentry. Förutom kontor- och butiksverksamheter lämpar sig lokalen även ypperligt för exempelvis företag nischade inom hälsa. Välkommen att...


Lokaltyper Kontor / Butikslokal
Total yta 68 m²
Adress Arsenalsgatan 6
Kommun Göteborgs kommun
Byggår 1908
Hiss Nej
Våning 1
Takhöjd 3
Objektsnummer 41977302

Beskrivning

Välkommen till Arsenalsgatan 6, en fastighet med anrik arkitektur från 1910. Här erbjuds en unik lokal på toppen av Kungshöjd med gångavstånd till innerstadens bästa caféer och restauranger. Med entré i söderläge skapas ett otroligt ljusinsläpp som bjuder in till en välkomnande entré. Lokalen består av två större rum samt två lite mindre, ett WC samt enklare pentry. Förutom kontor- och butiksverksamheter lämpar sig lokalen även ypperligt för exempelvis företag nischade inom hälsa. Välkommen att kontakta oss för frågor och visning!

Omgivning

Förutom en fantastisk utsikt som sträcker sig från centrum i öst till Järntorget är området också lugnt och stillsamt. Bebyggelsen av Kungshöjd består mestadels av bostadskvarter med några butikslokaler i bottenplan. Med en kort promenad tar man sig till Rosenlund där det finns ett stort utbud av restauranger, barer och caféer, bland annat den nyrenoverade samlingspunkten Feskekörka som erbjuder fyra olika restauranger samt fiskdiskar med färsk fisk. Förutom Rosenlund och dess utbud och aktiviteter kan du spatsera ned till City på ca 8 min där du hittar allt du kan tänkas behöva, butiker, restauranger, träningscenter, saluhall mm.
Järntorget ligger även de nära, med en ca 10 min promenad är du framme. Här finns teater, biograf och flertalet lunchställen och pubar - med andra ord är detta ett lugnt läge med närhet till det mesta!

Kommunikationer

På bekvämt gångavstånd har du knutpunkten Stenpiren med goda kommunikationer via båt, buss och spårvagn. En trappa ned tar dig till Grönsakstorget för vidare spårvagnstrafik. På promenadavstånd finns även Järntorget med väldigt bra kommunikationer. Parkeringsmöjlighet finns i området.

Parkering

Ja

Service

På Arsenalsgatan har du närhet till service-utbud i alla riktningar. Ett stenkast från Arsenalsgatan ned mot Rosenlund finns ett stort utbud av aktiviteter och upplevelser, allt från restauranger och caféer till biljard och boule. Rör du dig istället mot centrum och Domkyrkan finner du mängder av restauranger och butiker.

Skyltläge

Nej

Övrigt

Visste du att vid Kungshöjds nordvästra del ligger Göteborgs bäst bevarade del av den förra stadsmuren? Delar av stadsmuren finns fortfarande kvar än idag.


Karta