Kontor, Mäster Samuelsgatan 42 - Hötorgsskrapa 4, City, Stockholm

  • 156 m²
  • 20240101


Lokaltyp Kontor
Total yta 156 m²
Adress Mäster Samuelsgatan 42 - Hötorgsskrapa 4
Område City
Kommun Stockholms kommun
Byggår 1961
Renoveringsår 1993/2000/2007
Tillträde 20240101
Objektsnummer 41953090

Beskrivning

Här ges möjligheten att skapa ett behagligt kontorsutrymme med generösa fönsterpartier, vilka inte bara släpper in rikligt med naturligt ljus utan även erbjuder utsikt över Stockholm. På femte våningen i Hötorgsskrapa 4 erbjuder vi en inspirerande och modern arbetsmiljö. Med sina 156 kvadratmeter och plats för upp till 15 personer är detta det optimala kontoret för ert team att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö.

Planlösningen är flexibel och anpassningsbar efter era behov. Med 10 arbetsplatser fördelade över tre rum och tre mötesrum finns det gott om utrymme för samarbete och kreativitet. Dessutom finns det en rymlig reception där ni kan ta emot besökare och en separat zon för kopiering och förvaring. Internet med fiber är självklart på plats för att säkerställa en smidig arbetsdag. Pulserande kontorsliv med bekväm service mitt i Stockholm Att ha kontor i en av Hötorgsskraporna är inte bara en fantastisk arbetsplats utan också en unik upplevelse. Med magnifik utsikt över Stockholm och mitt i livliga Sergelstan blir detta den ultimata platsen att vara på. Här trivs man och har stadens puls utanför fönstren. Husets snygga reception är en välkomnande entré till ert nya kontor och en trappa upp väntar den bedårande Sergelterrassen som en oas mitt i stadens puls. Platsen är idealisk för cykelpendlare, med bekväma cykelvägar och tillgång till cykelservice samt parkeringsgarage för både bilar och cyklar. Dessutom stoltserar denna fastighet med den prestigefyllda LEED Platinum-certifieringen, vilket ger er en miljövänlig oas som inspirerar till framgång och välmående. Som en del av det omfattande förnyelseprojektet Sergelstan har Hötorgsskraporna genomgått en omvandling till en hållbar och levande stadsdel. Med sin ikoniska arkitektur och moderna faciliteter är detta inte bara en plats att arbeta utan även att trivas och växa som företag. Välkommen att boka visning av ert nya kontor mitt i city!

Kommunikationer

Promenadavstånd till några viktiga kommunikationsplatser i Stockholm city. Arlanda Express - 7 min Citybanan och T-centralen - 5 min Stockholms centralstation - 7 min Tunnelbana Närmaste Tunnelbanestation är Hötorget, men det är även nära till T-Centralen. Bussförbindelser Bussar avgår från flera hållplatser i närområdet, bland annat från Kungsgatan och Sveavägen vid Hötorget.

Parkering

Hötorgsgaraget har infart från Sveavägen 17 och Slöjdgatan 12. Maxhöjd för infart är 2,80 meter. Till Vasakronans garage i källarvåningarna råder dock maxhöjd på 2,10 meter.  Parkeringsplatser finns att hyra i garaget under Hötorgsskrapa 1. Garageytorna finner ni på plan -2 och -3 efter att ha passerat Aimo Parks anläggning. För att anmäla ert intresse för en parkeringsplats så gör ni det  här Om du har frågor kring fastighetens parkeringsplatser är du välkommen att kontakta biträdande Affärsansvarig eller Vasakronans kundservice.  Laddplatser I garage J under Skrapa 1 finns det 60 laddplatser. Laddplatserna kan nyttjas av den som vill ladda sin elbil och som har ett aktivt parkeringstillstånd. Laddning betalas genom löpande tariff utefter förbrukning (för närvarande 3 kr/kWh) och kan ske via EpSpot-appen eller webbläsaren. Parkerar du tillfälligt är det smidigt att betala via Swish, men är du återkommande rekommenderar vi att använda dig av appen EpSpot för smidig hantering av din elförbrukning. Mer detaljerade instruktioner finns vid varje laddstolpe. För felanmälan, kontakta Vasakronans kundservice: 08-506 206 00 eller kundservice@vasakronan.se Öppettider Hötorgsgaraget:   Mån- Lör   06:00-23:00 Söndagar  08:00-23:00    Utfart dygnet runt. Det finns två alternativ för att komma ned till garaget och hämta bilen när garaget är stängt. Genom hissen på Sergelgatan : Det finns en hiss på Sergelgatan, mittemot Designtorget, som leder till garaget. För att få tillgång till hissen och därigenom till garaget krävs att bilens registreringsnummer matas in i kortläsaren. Genom kontorshissarna:  Det är möjligt att använda kontorshissarna för att komma ner till garaget. För att få tillgång till dessa hissar krävs egen passerbricka och personlig kod.   

Service

Generellt Läget mitt i Stockholm city är det bästa tänkbara och erbjuder en mångfald av bra restauranger, butiker, banker, biografer och saluhall. Strax intill ligger Hötorgshallen som erbjuder en kulinarisk rundresa över hela världen. På själva Hötorget finns Stockholms mest välbesökta torghandel. Bara ett par steg bort ligger Kungshallens matpalats. Hotell Scandic Klara - Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Slöjdgatan 7. Haymarket By Scandic - Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Hötorget 13-15. Konferens- och Evenemangsanläggningar. I Hötorgsskraporna driver Vasakronan Sergelkonferensen där ni som hyresgäst i Hötorgsskraporna har en exklusiv möjlighet att bli medlem. Medlemskapet är kostnadsfritt och som medlem får ni rabatterat pris om 20% och får tillgång till kundappen där ni själva kan boka mötesrum samt beställa mat och dryck snabb och smidigt.  För att bli medlem fyller ni i bifogat formulär och skickar till Biträdande Affärsansvarig.  Vill ni veta mer omSergelkonferensen kan ni besöka vår hemsida på Sergelkonferensen- Vasakronan .      Restauranger I området finns två stora Foodcourt i närheten, Kungshallen samt Hötorgshallen. Här är det alltid full fart både på lunch och middag. På bottenplanet till Hötorgsskrapa 1 mot Sveavägen hittar ni de populära hamburgarna från Bastard burgers . I fastighetens andra hörn, mot Sergelgatan, finner ni det nyöppnade Hötorgets kvarterskrog som serverar lunch, brunch och middag. En våning upp ligger Italienskan med en egen terrass och utsikt över Hötorget. Mellan Hötorgsskrapa 3 och 4 finner ni även restaurang  Atriet . Fler restauranger kommer att öppna successivt på Sergelgatan och Sveavägen. Handel och shopping När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus strax utanför dörren. På samma gata som fastigheten, ett stenkast bort ligger gågatan Sergelsgatan som erbjuder ett varierat utbud av handelaffärer. En bit bort men relativt nära finns Gallerian och NK. En bit längre upp på Regeringsgatan ligger Mood Stockholm, en galleria fylld med mode, kaféer och restauranger. Vid Hamngatan/Regeringsgatan sätter nyetableringar en ny prägel på stråket med Helly Hansen, Under Armour och Unisport i spetsen. Träning och Hälsa Fitness24seven - Beläget på Sveavägen 13-15 Sats Hötorget - Beläget på Sveavägen 20 Crossfit Solid - Beläget i Hötorgsgaraget   Hötorgets vårdcentral AB - Beläget på Kungsgatan 48 Cityakuten Husläkarmottagning - Beläget på Apelbergsgatan 48


Karta

Bilder på lokalen