Kontor, Sveavägen 9 - Hötorgsskrapa 3, City, Stockholm

  • 540 m²
  • 20230601


Lokaltyp Kontor
Total yta 540 m²
Adress Sveavägen 9 - Hötorgsskrapa 3
Område City
Kommun Stockholms kommun
Byggår 1961
Renoveringsår 1993/2000/2007
Tillträde 20230601
Objektsnummer 41871112

Beskrivning

Stig in i denna inspirerande kontorslokal som utgör en oas mitt i Sergelstans livliga hjärta. Lokalen två trappor upp, är rymlig och stimulerande med sina 540 kvadratmeter och plats för 40-50 personer. Ljuset genom de stora fönstren skapar en atmosfär som lockar till kreativitet och produktivitet. Och mitt i arbetsdagens intensiva tempo tar ni smidigt en paus på terrassen, som nås direkt från kontoret. Där kan ni njuta av en stunds avkoppling och kanske en kopp kaffe, omgivna av stadens livliga energi.

Här finns utrymme för såväl koncentration som kreativitet med flera arbetsplatser, mötesrum och webb/tele-rum. De generösa ytor och den öppna planlösningen främjar gemenskap och samhörighet bland kollegorna, samtidigt som en egen reception välkomnar besökare och anställda. Pentryt, med alla bekvämligheter, lockar kollegor att samlas för en gemensam lunch. Här finns även sköna loungeytor som skapar en avslappnad atmosfär perfekt för informella möten och pauser.

Centralt belägen fastighet i livliga Sergelstan: Cykelvänlig med medalj i hållbarhet Utforska pulsen i Sergelstan, där stadslivet och unika upplevelser definierar Stockholms nya stadskärna. I kvarteren i närheten kan man enkelt pussla ihop jobb, ärenden och träning i vardagen. Mitt i denna dynamiska miljö står Hötorgsskraporna som ikoniska landmärken. Med enastående utsikt över Stockholm och grönskande terrasser mellan skraporna inbjuds man till avkopplande pauser och inspirerande möten. Den här arbetsplatsen erbjuder mer än bara en lokal – den är en hel upplevelse. I lobbyn möts ni av en välkomnande reception och rakt under er ligger Sergelkonferensen, där innovativa mötesmiljöer kan bokas per timme för 6 till 56 personer. Här finns också bekvämligheter som cykelservice och parkeringsgarage i grannfastigheten. Med en LEED Platina-certifiering blir fastigheten ett tydligt val för företag som strävar efter ett hållbart tänk och trivsel. Boka en rundtur och låt oss visa er hur er framtida arbetsplats kan se ut!

Kommunikationer

Promenadavstånd till några viktiga kommunikationsplatser i Stockholm city. Arlanda Express - 7 min Citybanan och T-centralen - 5 min Stockholms centralstation - 7 min Tunnelbana Närmaste Tunnelbanestation är Hötorget, men det är även nära till T-Centralen. Bussförbindelser Bussar avgår från flera hållplatser i närområdet, bland annat från Kungsgatan och Sveavägen vid Hötorget.

Parkering

Hötorgsgaraget har infart från Sveavägen 17 och Slöjdgatan 12. Maxhöjd för infart är 2,80 meter. Till Vasakronans garage i källarvåningarna råder dock maxhöjd på 2,10 meter.  Parkeringsplatser finns att hyra i garaget under Hötorgsskrapa 1. Garageytorna finner ni på plan -2 och -3 efter att ha passerat Aimo Parks anläggning. För att anmäla ert intresse för en parkeringsplats så gör ni det  här Om du har frågor kring fastighetens parkeringsplatser är du välkommen att kontakta biträdande Affärsansvarig eller Vasakronans kundservice.  Laddplatser I garage J under Skrapa 1 finns det 60 laddplatser. Laddplatserna kan nyttjas av den som vill ladda sin elbil och som har ett aktivt parkeringstillstånd. Laddning betalas genom löpande tariff utefter förbrukning (för närvarande 3 kr/kWh) och kan ske via EpSpot-appen eller webbläsaren. Parkerar du tillfälligt är det smidigt att betala via Swish, men är du återkommande rekommenderar vi att använda dig av appen EpSpot för smidig hantering av din elförbrukning. Mer detaljerade instruktioner finns vid varje laddstolpe. För felanmälan, kontakta Vasakronans kundservice: 08-506 206 00 eller kundservice@vasakronan.se Öppettider Hötorgsgaraget:   Mån- Lör   06:00-23:00 Söndagar  08:00-23:00    Utfart dygnet runt. Det finns två alternativ för att komma ned till garaget och hämta bilen när garaget är stängt. Genom hissen på Sergelgatan : Det finns en hiss på Sergelgatan, mittemot Designtorget, som leder till garaget. För att få tillgång till hissen och därigenom till garaget krävs att bilens registreringsnummer matas in i kortläsaren. Genom kontorshissarna:  Det är möjligt att använda kontorshissarna för att komma ner till garaget. För att få tillgång till dessa hissar krävs egen passerbricka och personlig kod.   

Service

Generellt Läget mitt i Stockholm city är det bästa tänkbara och erbjuder en mångfald av bra restauranger, butiker, banker, biografer och saluhall. Strax intill ligger Hötorgshallen som erbjuder en kulinarisk rundresa över hela världen. På själva Hötorget finns Stockholms mest välbesökta torghandel. Bara ett par steg bort ligger Kungshallens matpalats. Hotell Scandic Klara - Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Slöjdgatan 7. Haymarket By Scandic - Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Hötorget 13-15. Konferens- och Evenemangsanläggningar. I Hötorgsskraporna driver Vasakronan Sergelkonferensen där ni som hyresgäst i Hötorgsskraporna har en exklusiv möjlighet att bli medlem. Medlemskapet är kostnadsfritt och som medlem får ni rabatterat pris om 20% och får tillgång till kundappen där ni själva kan boka mötesrum samt beställa mat och dryck snabb och smidigt.  För att bli medlem fyller ni i bifogat formulär och skickar till Biträdande Affärsansvarig.  Vill ni veta mer omSergelkonferensen kan ni besöka vår hemsida på Sergelkonferensen- Vasakronan .      Restauranger I området finns två stora Foodcourt i närheten, Kungshallen samt Hötorgshallen. Här är det alltid full fart både på lunch och middag. På bottenplanet till Hötorgsskrapa 1 mot Sveavägen hittar ni de populära hamburgarna från Bastard burgers . I fastighetens andra hörn, mot Sergelgatan, finner ni det nyöppnade Hötorgets kvarterskrog som serverar lunch, brunch och middag. En våning upp ligger Italienskan med en egen terrass och utsikt över Hötorget. Mellan Hötorgsskrapa 3 och 4 finner ni även restaurang  Atriet . Fler restauranger kommer att öppna successivt på Sergelgatan och Sveavägen. Handel och shopping När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus strax utanför dörren. På samma gata som fastigheten, ett stenkast bort ligger gågatan Sergelsgatan som erbjuder ett varierat utbud av handelaffärer. En bit bort men relativt nära finns Gallerian och NK. En bit längre upp på Regeringsgatan ligger Mood Stockholm, en galleria fylld med mode, kaféer och restauranger. Vid Hamngatan/Regeringsgatan sätter nyetableringar en ny prägel på stråket med Helly Hansen, Under Armour och Unisport i spetsen. Träning och Hälsa Fitness24seven - Beläget på Sveavägen 13-15 Sats Hötorget - Beläget på Sveavägen 20 Crossfit Solid - Beläget i Hötorgsgaraget   Hötorgets vårdcentral AB - Beläget på Kungsgatan 48 Cityakuten Husläkarmottagning - Beläget på Apelbergsgatan 48


Karta

Bilder på lokalen