Kontor, Sveavägen 17 - Hötorgsskrapa 1, City, Stockholm

  • 378 m²
  • 20240101


Lokaltyp Kontor
Total yta 378 m²
Adress Sveavägen 17 - Hötorgsskrapa 1
Område City
Kommun Stockholms kommun
Byggår 1958
Renoveringsår 1996
Tillträde 20240101
Objektsnummer 41932000

Beskrivning

Här på detta kontor kan ni verkligen känna hur arbetsdagen tar fart så fort ni kliver in genom dörren. Med favoritkaffet i handen tar ni hissen upp och möts av strålande ljus och en hisnande utsikt över Stockholms takåsar. Denna arbetsmiljö inspirerar och skapar en kreativ atmosfär som driver ert arbete framåt. På 16:e våningen finns 375 kvadratmeter där ni kan skapa ert perfekta arbetsutrymme.

Från den välkomnande receptionen till de rymliga konferensrummen finns allt ni behöver för att trivas och lyckas på jobbet. Flexibla planlösningar som ger möjlighet till både samarbete och avkoppling och en plats där idéer frodas. Det centrala läget gör området till en perfekt plats för både arbete och fritid, där det alltid finns något att göra. Pulserande kvarter och hållbar fastighet med service i hjärtat av staden   Vid husets entré möts ni av en gemensam reception och har tillgång till Sergelkonferensen i grannskrapan, där ni kan boka extra mötesrum per timme. Med Sergelterrassen och cykelrummet till ert förfogande blir er arbetsdag både bekväm och inspirerande, perfekt för att cykelpendla och upprätthålla en balans i livet. Dessutom är fastigheten stolt över att ha erhållit LEED Platina-certifiering, vilket återspeglar vårt engagemang för hållbarhet och miljövänligt arbete. I de livliga kvarteren utanför finns en vibrerande atmosfär och massor att utforska. Matutbudet är mångsidigt och lockar med allt från enkla måltider till gourmeträtter från hela världen. Shoppingmöjligheterna är enorma, från små butiker till stora varuhus

som Mood Stockholm och NK. För den som gillar att träna finns det flera gym i huset. Med närheten till bussar, tunnelbanor och tåg, inklusive direktlinje till Arlanda, är det enkelt att ta sig runt i staden och längre bort. Välkomna till en plats där era idéer kan växa högt över Stockholms skyline. Kontakta oss så ordnar vi en visning!

Kommunikationer

Promenadavstånd till några viktiga kommunikationsplatser i Stockholm city. Arlanda Express - 7 min Citybanan och T-centralen - 5 min Stockholms centralstation - 7 min Tunnelbana Närmaste Tunnelbanestation är Hötorget, men det är även nära till T-Centralen. Bussförbindelser Bussar avgår från flera hållplatser i närområdet, bland annat från Kungsgatan och Sveavägen vid Hötorget.

Parkering

Hötorgsgaraget har infart från Sveavägen 17 och Slöjdgatan 12. Maxhöjd för infart är 2,80 meter. Till Vasakronans garage i källarvåningarna råder dock maxhöjd på 2,10 meter. Parkeringsplatser finns att hyra i garaget. Garageytorna finner ni på plan -2 och -3 efter att ha passerat Aimo Parks anläggning. För att anmäla ert intresse för en parkeringsplats så gör ni det här . Om du har frågor kring fastighetens parkeringsplatser är du välkommen att kontakta biträdande Affärsansvarig eller Vasakronans kundservice. Laddplatser Garaget under Hötorgsskrapa 1 är utrustat med 60 laddplatser. Laddplatserna kan nyttjas av den som vill ladda sin elbil och som har ett aktivt parkeringstillstånd. Laddning betalas genom löpande tariff utefter förbrukning (för närvarande 3 kr/kWh) och kan ske via EpSpot-appen eller webbläsaren. Parkerar du tillfälligt är det smidigt att betala via Swish, men är du återkommande rekommenderar vi att använda dig av appen EpSpot för smidig hantering av din elförbrukning. Mer detaljerade instruktioner finns vid varje laddstolpe. För felanmälan, kontakta Vasakronans kundservice: 08-506 206 00 eller kundservice@vasakronan.se Öppettider Hötorgsgaraget:  Mån- Lör 06:00-23:00 Söndagar 08:00-23:00 Utfart dygnet runt. Det finns två alternativ för att komma ned till garaget och hämta bilen när garaget är stängt. Genom hissen på Sergelgatan : Det finns en hiss på Sergelgatan, mittemot Designtorget, som leder till garaget. För att få tillgång till hissen och därigenom till garaget krävs att bilens registreringsnummer matas in i kortläsaren. Genom kontorshissarna:  Det är möjligt att använda kontorshissarna för att komma ner till garaget. För att få tillgång till dessa hissar krävs egen passerbricka och personlig kod.   

Service

Generellt Läget mitt i Stockholm city är det bästa tänkbara och erbjuder en mångfald av bra restauranger, butiker, banker, biografer och saluhall. Strax intill ligger Hötorgshallen som erbjuder en kulinarisk rundresa över hela världen. På själva Hötorget finns Stockholms mest välbesökta torghandel. Bara ett par steg bort ligger Kungshallens matpalats. Hotell Scandic Klara - Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Slöjdgatan 7. Haymarket By Scandic - Ett 4-stjärnigt hotell beläget på Hötorget 13-15. Konferens- och Evenemangsanläggningar. I Hötorgsskraporna driver Vasakronan Sergelkonferensen där ni som hyresgäst i Hötorgsskraporna har en exklusiv möjlighet att bli medlem. Medlemskapet är kostnadsfritt och som medlem får ni rabatterat pris om 20% och får tillgång till kundappen där ni själva kan boka mötesrum samt beställa mat och dryck snabb och smidigt.  För att bli medlem fyller ni i bifogat formulär och skickar till Biträdande Affärsansvarig.  Vill ni veta mer om Sergelkonferensen kan ni besöka vår hemsida på  Sergelkonferensen - Vasakronan .        Restauranger På gatuplan mot Sveavägen 17 hittar ni de populära hamburgarna från Bastard burgers . I fastighetens andra hörn, mot Sergelgatan, finner ni det nyöppnade Hötorgets kvarterskrog som serverar lunch, brunch och middag. En våning upp ligger Italienskan med en egen terrass och utsikt över Hötorget.Mellan Hötorgsskrapa 3 och 4 finner ni även restaurang  Atriet . Fler restauranger kommer att öppna successivt på Sergelgatan och Sveavägen. I området finns även två stora Foodcourts i närheten, Kungshallen samt Hötorgshallen med ett brett utbud av olika smaker. Här är det alltid full fart både på lunch och middag. Handel och shopping. När det gäller shopping finns det mesta, inte minst i gallerior och varuhus strax utanför dörren. På samma gata som fastigheten, ett stenkast bort ligger gågatan Sergelsgatan som erbjuder ett varierat utbud av handelaffärer. En bit bort men relativt nära finns Gallerian och NK. En bit längre upp på Regeringsgatan ligger Mood Stockholm, en galleria fylld med mode, kaféer och restauranger. Vid Hamngatan/Sveavägen sätter nyetableringar en ny prägel på stråket med Helly Hansen, Under Armour och Unisport i spetsen. Träning och Hälsa Fitness24seven - Beläget på Sveavägen 13-15 Sats Hötorget - Beläget på Sveavägen 20 Crossfit Solid - Beläget i Hötorgsgaraget Hötorgets Vårdcentral AB - Beläget på Kungsgatan 48 Cityakuten Husläkarmottagning - Beläget på Apelbergsgatan 48


Karta

Bilder på lokalen