Ytor kvar i Munklägret

25 augusti 2020

PP Pension genomför just nu en förädling av fastigheten Munklägret 24, med adressen Hantverkargatan 11, runt hörnet från Centralstationen. Fastigheten som initialt byggdes för en hyresgäst anpassas nu till att välkomna flera olika hyresgäster.

Munklägret är på närmare 8 000 kvm. Sedan Region Stockholm, tidigare Stockholms Läns Landsting, som under en längre tid varit enda hyresgäst i fastigheten lämnade i februari har ombyggnationen pågått för fullt.

- Målet med projektet är att skapa ett modernt och attraktivt kontorshus med effektiva kontorsplan och goda kommunikationer. Fastigheten ses av PP Pension som ett långsiktigt förvaltningsobjekt säger Cecilia Thomasson Blomquist, CIO PP Pension.

Målet med projektet är att skapa ett modernt och attraktivt kontorshus med effektiva kontorsplan och goda kommunikationer. 

Fastigheten moderniseras i sin helhet och kommer att kunna erbjuda en flexibel och yteffektiv planlösning som erbjuder ventilation och luftklimat i absolut toppklass. Till detta ett garage med många p-platser samt duschoch omklädningsrum för de som väljer att cykla till arbetet, gå eller löpträna längs med Norr Mälarstrands strandpromenad.

PP Pension har anlitat JLL som rådgivare för uthyrningsuppdraget. 

NIRAS flyttar hit

Tidigare i augusti stod det klart att NIRAS, en av Skandinaviens ledande konsultorganisationer, flyttar sitt huvudkontor i Sverige till Munklägret.  NIRAS lokaler är ca 1 300 kvm och kommer initialt att utgöra utgångsbas för ca 140 konsulter och stabsadministration.

- Vi är mycket glada för att NIRAS valt att flytta sin verksamhet till fastigheten och hoppas på ett långt samarbete, säger Cecilia Thomasson Blomquist.

Munklägret som moderniseras i sin helhet erbjuder en flexibel och yteffektiv planlösning som är dimensionerad för 10 kvm per person och arbetsplats. Till detta ett garage med många p-platser samt dusch- och omklädningsrum för de som väljer att cykla till arbetet, gå eller löpträna längs med Norr Mälarstrands strandpromenad.

- I NIRAS har vi en diversifierad och växande verksamhet vilket genererar en bred kravspecifikation. Vi arbetar internationellt och i Sverige över hela landet vilket underlättas av ett effektivt kommunikationsläge. Munklägret är, förutom att vara ett väldigt spännande och attraktivt projekt, det alternativ som bäst kommer att möta våra behov. Vi ser mycket fram emot att flytta in i december, säger Erik Gådin, projektledare NIRAS.

Tidigare har PP Pension gjort klart med Ekobrottsmyndigheten som hyr ca 3 000 kvm med etappvis inflyttning under 2020.

- Nu återstår endast att hyra ut ca 3 200 kvm av fastighetens närmare 8 000 kvm avslutar Cecilia Thomasson Blomquist.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.