Ytor för teamwork

1 juli 2021

Utrymmen där kollegor kan interagera bidrar till ett produktivt samarbete som stimulerar interaktioner. Det är en bra möjlighet för att föra samman människor och ett enkelt koncept att implementera på kontoret, som nås enklare med hjälp av rätt typ av möblering. Senab vägleder.

senab.jpg
Bilder. senab

Vad innebär en yta för teamwork?

Det är en zon som lämpar sig för en mix av teamarbete, spontana och/eller korta avstämningar, individuella arbetsuppgifter och presentationer. En perfekt zon för att tillsammans lösa komplexa uppgifter i projektgruppen eller för att göra en snabb avstämning utan att behöva leta upp och boka ett mötesrum.

Med öppna ytor för samarbete skapas en känsla av flexibilitet och goda möjligheter för inspiration och åsiktsutbyten.

Fördelar med samarbetsutrymmen på kontoret

- En bättre kommunikation mellan kollegor

- Effektivare och smidiga möten

- En ökad positiv arbetskultur på jobbet

- En perfekt yta för att skapa nya idéer

Möbler för teamwork

  • Kollegor ser och möter varandra där kunskapsöverföring och kreativitet flödar. För att få ut det mesta av ytan behöver det utformas med passande möbler:
  • Projektbord i bra höjd som tillåter lagarbete på en och samma yta, där inte bara den bärbara datorn får plats utan även anteckningsblock, tidskrifter, brief-material och liknande. 
  • Sittmöbler i form av höga pallar eller enkla stolar som gör att du kan växla om mellan att sitta och stå. Som tillåter dig sitta ”aktivt” utan att luta dig tillbaka för mycket.
  • Goda presentationsmöjligheter som whiteboard, anslagstavlor och en mobil skrivtavla på hjul som är perfekt om man behöver använda den i andra rum. Glöm inte de viktiga tillbehören som whiteboardpennor och rengöring för tavlan. 
  • TV- skärmar för gemensamma digitala möten och event.
Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.