West Coast Plaza

26 juni 2018

Det norska bolaget Sjølyst vill bygga ett 100 000 kvm stort handels- och upplevelsecentrum vid Landvetter flygplats. Bolaget siktar högt och vill utveckla runt 200 butiker och har nu, 10 år efter den första diskussionen, skrivit avtal med Swedavia. West Coast Plaza är en del i Swedavias utvecklingsplaner för hela flygplatsområdet och framtidens Airport City.

Bild: Krook & Tjäder

Göteborg Landvetter Airport har en stark passagerartillväxt och under 2017 passerade 6,8 miljoner passagerare flygplatsen.

Utbyggnaden av flygplatsen för att möta det ökande resandet pågår för fullt, bland annat genom utbyggnad av terminalen samt ett nytt hotell. Slag Hotel kommer att få Scandic som operatör och har ritats av Wingårdhs. Swedavia har även bildat ett joint venture-bolag, Swedavia Real Estate AB, med Bockasjö om att bygga en logistikpark om 150 000 kvm inom området. Inflyttning i första fastigheten skedde under våren 2017. 

På sikt förväntas Airport City och Landvetter flygplats bli en arbetsplats för över 10 000 människor.

Och nu ska alltså även planerna för ett handels- och upplevelsecentrum realiseras. Det är Krook & Tjäder som har fått förtroendet att utveckla visionen för West Coast Plaza, tillsammans med norska Sjölyst Landvetter AB, dotterbolag till exploatören Sjölyst Utvikling AS och Swedavia. West Coast Plaza blir ett 100 000 kvm stort handels- och upplevelsecentrum med cirka 200 butiker.

- Shopping kan man göra på nätet och andra ställen, till Landvetters nya destination kommer man att åka för en annan upplevelse, konstaterar Pontus Orrbacke, arkitekt på Krook & Tjäder, avslutningsvis.Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.