Wallenstam uppdaterar Stampen

22 februari 2024

Wallenstams fastighet Stampen 5:6, granne med Centralstationen, Trädgårdsföreningen och Göteborgs eventstråk, har fått både nytt utseende och ökad energieffektivitet genom en omfattande om- och tillbyggnation. Med champagnefärgad fasad, nya fönster, sockel i högglansig svart dekton och en glasad tillbyggnation på 1,5 våning tar fastigheten position i området som ett toppmodernt premiumkontorshus. Den 1 mars öppnar Convendum sin andra enhet i Göteborg i fastighetens tre översta våningsplan.

Bild: Wallenstam
Bild: Wallenstam

Utöver en exteriör förvandling har stora förändringar skett även på insidan med nya entréer, foajéer och hissar. Totalt sett har fastigheten utökats med 2 000 kvadratmeter. 

– Det är en riktigt härlig förvandling som skett genom om- och tillbyggnationen vid Stampen. Ett toppmodernt kontorshus som i samband med ombyggnationen också blivit mer energieffektivt med exempelvis solceller på taket. Vi har också tillfört nya, fina kontorsytor med fantastisk utsikt där vi nu välkomnar Convendum med sin andra etablering i Göteborg, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg samt vice vd Wallenstam.

På fastighetens tak har 352 solpaneler installerats för att bidra till en klimatsmart vardag för kontorshyresgästerna. De nya solcellspanelerna beräknas ha en årsproduktion av 132 MWh. 

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.