Vinnare i hållbarhet

25 november 2022

Castellums kontorsfastighet The Rotterdam District ligger i hjärtat av den levande blandstad som växer fram i Södra Värtahamnen. Fastigheten har certifierats enligt LEED O+M, en standard som ska minska miljöpåverkan från drift och underhåll av befintliga fastigheter och nyligen utsågs fastigheten till Årets LEED O+M i prestigefyllda Sweden Green Building Awards.

the rotterdam district webben.jpg
Bild: Castellum

Värtahamnen är ett av Stockholms klassiska hamnområden och etablerades redan 1879. Nu pågår en omvandling av området som går in i en ny era i form av en modern blandstad. Nära kajen ligger den nu moderniserade fastigheten The Rotterdam District. Det är en byggnad som tidigare var SVTs och ursprungligen uppfördes på 1990-talet. Den upptar hela kvarteret med en totalyta om cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, fördelat över sju våningsplan med garage i bottenplan.

Hållbart hus för välbefinnande

The Rotterdam District innehåller till största delen moderna, energisnåla kontorsytor, men här finns även en TV-studio, liksom en stor restaurang i markplan. Det ska vara en inspirerande arbets- och mötesplats med välbefinnande i fokus som gynnar kreativitet, produktivitet och välmående. Castellums högt ställda hållbarhetsambitioner understryks av att den moderniserade byggnaden med hjälp av PE Teknik & Arkitekturs experter har certifierats enligt LEED O+M, en standard som ska minska miljöpåverkan från drift och underhåll av befintliga fastigheter.

– Det här är ett projekt där flera kompetenser inom PE har samverkat och kunden har dragit nytta av vår bredd. Vi är stolta över att vi tillsammans med Castellum har uppnått Guld som betygsnivå och att byggnaden även vann kategorin Årets LEED O+M i prestigefyllda Sweden Green Building Awards, berättar Stephanie Angeraini, Energi- och miljökonsult och Amanda Sällberg, Strateg inom Samhällsutveckling på PE Teknik & Arkitektur.

Läs mer om The Rotterdam District här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.