Vinnande växtinredning

28 mars 2019

På Svenska Hus nya regionkontor på Kungsgatan 6 i Malmö har Levande interiör hjälpt till med att skapa en grön kontorsmiljö. Nu får de pris för Årets Växtinredning.

Varje år väljer medlemmarna i Nordic Green, den Nordiska branschorganisationen för växtinredare, ut en växtinredningslösning som utmärker sig kreativt eller genom sin originalitet. 

Det är roligt att medlemmarnas val i år föll på en kreativ lösning som i detta fall nyttjar lokalens innertak - en yta som ofta glöms bort.


På Svenska Hus nya regionkontor på Kungsgatan 6 i Malmö har Levande interiör hjälpt till med att skapa en grön kontorsmiljö. Ett spännande inslag är växtinstallationerna i taket. De är designade av Kanozi Arkitekter och specialbyggda för lokalen. Växtligheten ger en lugn och skön känsla i utrymmen för avkoppling och i kombination med en kraftfull och tidsprogrammerad belysning får man en härlig utomhuskänsla på kontoret.

- Vi ville skapa något nytt som sticker ut ordentligt, och det har vi verkligen lyckats med, säger Daniel Evertsson, fastighetsutvecklingschef på Svenska Hus i Skåne. Reaktionerna är enbart positiva på den nya grönskande miljön och vi är oerhört nöjda med resultatet och samarbetet med Levande interiör, fortsätter Daniel.

- Tävlingen Årets Växtinredning är ett för branschen viktigt sätt att årligen belysa och belöna inspirerande växtinredningsprojekt, berättar Erik Utas, ordförande i Nordic Green.

- Det är roligt att medlemmarnas val i år föll på en kreativ lösning som i detta fall nyttjar lokalens innertak - en yta som ofta glöms bort. Jag vill å styrelsens vägnar gratulera Levande interiör till ett riktigt snyggt växtinredningsprojekt och en mycket välförtjänt utmärkelse avslutar Erik.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.