Vill visa vägen med Elements

28 november 2023

AMF Fastigheters utveckling av en helt ny mötesplats i centrala Stockholm börjar nu ta form. I Moodkvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan lanseras en ny plats för företag och organisationer som vill forma framtidens samhällsbyggande och nästa generations näringsliv. Nu presenteras Elements tillsammans med serieentreprenörerna Ola Ahlvarsson och Patrick Mesterton.

AMF webben.jpg
Bild: AMF Fastigheter/WTR

- AMF Fastigheter brinner för Stockholms utveckling och som stadsutvecklare vill vi visa vägen. Vi har märkt en stor efterfrågan hos våra hyresgäster, på en plats att diskutera de stora och komplexa frågorna samhället står inför. Och det är när människor ges plats att samverka som riktig förändring blir möjlig. Därför skapar vi nu Elements. En plats där företag kan arbeta tillsammans, säger Anna Gissler, marknads- och kommunikationschef AMF Fastigheter.


Elements vill vara platsen för de viktigaste företagen och ledarna som kan påverka och driva utvecklingen inom framtidens samhällsbyggande.

I mars 2024 kommer en rad aktörer flytta in till Elements, på Jakobsbergsgatan 24. Hos Elements samlas viktiga aktörer som hyresgäster, medlemmar och branschrepresentanter som vill ta ansvar och ser affärsmöjligheten i framtidens samhällsbyggande och nästa generations näringsliv. Bland dessa ser vi bland annat Styrelseakademien – Sveriges ledande forum för professionell utveckling av styrelser och företagsledningar, Warpin Media, som är ledande i Norden när det gäller utveckling av Metaverse strategier och XR-mjukvara samt Stockholm AI, forumet som länkar samman AI-entusiaster och näringsliv. Bland aktörerna finns även ett flertal hållbarhetsinitiativ och företag som har cirkulära affärsmodeller som till exempel det cirkulära möbelbolaget NorNorm.


Elements bygger på tanken att företag genom att arbeta i innovationskluster och utifrån framtidens viktigaste frågor kan driva utveckling snabbare och mer kostnadseffektivt än att göra det i silos. Redan nu har kluster skapats inom en mängd branscher med frågeställningar som handlar om framtidens hälsosamma och hållbara mat, hur man kan utveckla längre och mer tillfredställande liv samt hur digitalisering, infrastruktur och standarder i fastigheter kan underlätta produkt och tjänsteutveckling på marknaden. Fler kluster tillkommer.


- Elements vill vara platsen för de viktigaste företagen och ledarna som kan påverka och driva utvecklingen inom framtidens samhällsbyggande. En plats där de kan mötas för att utbyta idéer och driva innovation, precis som lägerelden förr i tiden samlade ledare för byns viktigaste frågor. Visionen är att genom medlemskluster skapa nära samverkan och korsbefruktning mellan olika discipliner och branscher. Allt för att skapa hållbara innovationer med fokus på frågor såsom digitalisering och samhällsutveckling, säger Ola Ahlvarsson.


Att Elements öppnar på Jakobsbergsgatan är ingen slump - AMF Fastigheter har utvecklat kvarteret med helt nya klimateffektiva lösningar. Några exempel är ventilationskanaler i återvunnet stål och att bygga så att alla installationer, tak, golv och nödvändiga funktioner ska hålla för alla möjliga planlösningar i minst 30 år framåt. Genom att ompröva gamla sanningar och tidigt beräkna klimatpåverkan har projektet kunnat fatta beslut och löpande göra justeringar som kommer att reducera koldioxidavtrycket. Utvecklingen omfattar kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan och utgörs av 13 500 kvadratmeter kontor. Elements kommer utgöra 1700 kvadratmeter men flera av företagen knutna till klustren kommer sitta i våningarna ovanför.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.