Vill läka ihop kvarteret

12 december 2022

Tillsammans med ankarhyresgästen FOJAB har Stena Fastigheter omvandlat den anrika gamla Trikåfabriken på Möllevången i Malmö till hållbara kontorslokaler. Samtliga lokaler, totalt cirka 3 500 kvm, är uthyrda och här samlas nu ett kluster av både etablerade och nya företag inom kreativa näringar. Under hösten börjar nästa etapp för att utveckla kvarteret ytterligare – en tillbyggnad på cirka 2 000 kvm planeras som ska läka ihop hela kvarteret. Och Stena Fastigheter letar efter ny hyresgäst.

fojab.jpg
Så blir Stena Fastigheters nästa etapp för Trikåfabriken. Bild: FOJAB

Stena Fastigheter påbörjade utvecklingen av kvarteret Bilden, mitt i hjärtat av Malmö, i början av 2020 genom att renovera den gamla Trikåfabriken. Målet var att behålla husets karaktär och själ och med en genomtänkt renoveringsprocess har en gammal fastighet blivit en modern, hållbar arbetsplats med smart teknologi och flexibla lösningar. Första etappen är nu klar och samtliga lokaler är uthyrda.

mix av kreativa företag

– Trikåfabriken har länge huserat många kreativa aktörer. När det var dags att göra en större upprustning av fastigheten ville vi hålla fast i profilen på hyresgästerna – något vi tycker att vi verkligen har lyckats med, säger Sofia Lagerblad, affärutvecklingschef på Stena Fastigheter.

 Vår ambition är att kvarteret ska bli en trygg och kreativ mötesplats för både våra hyresgäster, boende och besökare dygnet om. 

Resultatet har blivit en härlig mix av kreativa företag så som filmproduktionsbolaget Anagram, reklambyrån Edisen Sweden, 

FOJAB, Horisont Arkitekter, innovationsbolaget Hödving, Konovalenko Reklambyrå, modellagenturen MIKAs Stockholm, musikappföretaget Sonemic och digitalbyrån Talkative med flera.


stora ambitioner för området

– Vi har stora ambitioner för området och samarbetar tätt med våra hyresgäster, grannarna i kvarteret såsom Massive med flera, samt samverkansgruppen BID Möllan och Möllevångsskolan. Vi startade renoveringen av Trikåfabriken tillsammans med vår ankarhyresgäst FOJAB under 2019 och flera andra hyresgäster anslöt längs resans gång. Våren 2022 flyttade de första hyresgästerna in och i huset pågår nu full verksamhet.

letar efter ny hyresgäst

Stena Fastigheter letar nu efter en hyresgäst till sin nya fastighet som vill göra en liknande resa, mitt i det kreativa myllret på Möllan.

– Vår ambition är att kvarteret ska bli en trygg och kreativ mötesplats för både våra hyresgäster, boende och besökare dygnet om. Och det har det stor chans att bli med Grand Mat och Vin i huset mitt emot Trikåfabriken, biografen Panora, gymnasiet Rythmus och Massive Entertainment runt hörnan, avslutar Sofia Lagerblad.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.