"Vi vill göra det bättre"

20 februari 2023

CoForma är en ny uppstickare i fastighets- och byggbranschen som, genom att arbeta på ett annorlunda sätt, vill utmana gamla tankesätt. Och erfarenheter och kontakter finns det gott om. Grundarna Andreas Widegren och Shahroz Sahba har flera år i stora bolag bakom sig och tillsammans med investerare mejslar man nu fram stora visioner för framtiden.

Som namnet antyder vill CoForma vara med och forma samhället. Det är också ett entreprenadsbolag som sätter fokus på att forma relationer och värden som ska hålla över tid. 

- Vi har en gedigen erfarenhet och har med det här nya bolaget nu chansen att skapa ett mervärde i branschen och i mångt och mycket jobba på ett nytt och annorlunda sätt, menar Shahroz Sahba, som senast kommer från en position som regionchef på Serneke. 

Vi har en gedigen erfarenhet och har med det här nya bolaget nu chansen att skapa ett mervärde i branschen och i mångt och mycket jobba på ett nytt och annorlunda sätt.

Vi har ambitionen att bli det självklara valet som byggentreprenör och samarbetspartner i Sverige, fortsätter Andreas Widegren, som tidigare arbetat många år på NCC.

- Vårt erbjudande ska vara heltäckande och vår målsättning är att arbeta i samverkan både med totalentreprenader och utförandeentreprenader. Vårt huvudfokus kommer vara bostäder, samhällsfastigheter och kommersiellt. 

Det som kunden vill ha

Värdeorden som ligger till grund för bolagets resa framåt är glädje, samarbete, engagemang och öppenhet. Och som kund, medarbetare eller partner till CoForma ska det märkas.

- För oss är det otroligt viktigt att ha roligt, konstaterar Shahroz Sahba. Både när vi skapar något nytt men vi vill också skapa en roligare kundresa genom att vara en inkluderande partner. Vi vill även utmana gamla tankesätt och öppna upp för nya, modernare sätt att arbeta. Mycket kan göras bättre i branschen och det vill vi visa.

Öppenhet handlar för CoForma även om transparens.

- Vi vill skapa en transparens mellan alla parter så att vi kan förstå varandras perspektiv och utgångslägen, förklarar Andreas. Mycket handlar också om förväntningar, det är så viktigt. Att kunna möta kundens förväntningar och samverka kring dem. Och att leverera det som kunden verkligen vill ha. 

- Mycket av detta handlar också om samarbete och att vara lyhörd, menar Shahroz. Och att vara nära, även till beslut. Vi vill skapa ett samarbete mellan kund, medarbetare och våra partners. Att tillsammans utveckla våra processer och arbetssätt tror vi kommer att leda till långsiktiga relationer.  

Spännande projekt i pipen

CoForma bildades för ungefär fyra månader sedan men flera projekt ligger redan i pipen. Vissa får emellertid ligga undangömda ett litet tag till men det finns ett flertal att berätta om.

- Det har verkligen rasslat till sedan starten, berättar Shahroz Sahba. Vi har precis lämnat in bygglov för tio bostäder i Särö och i Rollsbo har vi möjlighet att bygga logistiklokaler om 14 150 kvm där vi är i en process att hitta rätt hyresgäst till projektet. 

Det som redan idag frontas stort på hemsidan är det mycket spännande projektet SOIC-huset. Svenska Ostindiska Companiet, SOIC AB, ska nu återigen dra igång sin verksamhet och satsar på att bygga sitt huvudkontor vid Göta Älv-stråket på södra sidan. I denna nya byggnad ska man ta vara på, och visa, SOIC:s historia med bland annat det material som idag finns samlat kring ostindiefararen Götheborg. 

- Huset ska bli ett spännande turistmål, mitt i ett område som Göteborgs kommun framöver vill utveckla till ett besöksmål. Med detta läge knyter vi an till stadens historia där sjöfarten och handeln var tongivande. Svenska Ostindiska Companiet spelade en helt avgörande roll för stadens utveckling under 1700-talet, säger Stefan Björk, ordförande och ägare av SOIC AB, tillika CoFormas investerare. Vår avsikt är att fortsätta utveckla SOIC som ett handelsbolag med fokus på den spännande och växande asiatiska marknaden och därmed också fortsätta att stärka Göteborg som affärscentrum.

I det nya huset ska även den göteborgsbaserade internationella logistikkoncernen Greencarrier ha sitt nya huvudkontor, även detta bolag ägt av Stefan Björk. Verksamheten omfattar idag också tre dotterbolag, Rederi Götheborg AB som ansvarar för skeppet Götheborg, SOIC Trading & Logistics AB, som fokuserar på handel, och finansbolaget SOIC Asset Management AB.

SOIC-huset ska uppföras i tidsenlig klassisk stil och kan mycket väl komma att inrymma även andra hyresgäster som behöver kontor eller lokaler för försäljning, restauranger med mera. 

- Det viktiga är namnet, SOIC-huset, den historiska bilden och kopplingen till stadens historia, förklarar Shahroz Sahba. Det blir ett häftigt projekt, som kommer att låta höra om sig långt innan det börjar byggas, och kanske flyttar även vi in här. 

Spännande fortsättning

För ett större kontor kommer garanterat att behövas. 

- Vi har stora ambitioner och ska vi kunna utmana de allra bästa är det viktigt för oss att hitta nyckelpersoner med rätt kompetens, menar Shahroz. Just nu jobbar vi med flertalet partners i vårt kontaktnät men kommer att anställa allt eftersom projekten rullar in. Redan nu pratar vi med ett antal nyckelpersoner men vi har även dialog med några gällande anställning längre fram. De här personerna är viktiga för att vi ska nå våra långsiktiga mål och vi vill kunna attrahera de bästa genom att vara den bästa arbetsgivaren. 

- Vi scannar av marknaden och har många diskussioner igång, konstaterar Andreas. Både vad gäller projekt och nya medarbetare. 

- Vi jobbar faktiskt med ytterligare ett kontorsprojekt i Göteborg, mer kan vi inte säga just nu. Men vad vi kan säga är att starten av CoForma har varit ännu bättre än väntat och vi har stora förhoppningar om att detta kommer fortsätta rulla på bra, avslutar Shahroz Sahba. 

En spännande fortsättning lär följa...

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.