"Vi välkomnar gärna nya hyresgäster!"

18 september 2018

Fastpartner är ett börsnoterat bolag som äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter som primärt finns i Stockholm, Mälardalen, Göteborg och Malmö. I sitt område i syd, som sträcker sig från Ystad till Växjö, har de alltid mycket på gång. Trycket på lokaler är stort och Fastpartner både anpassar och hyr ut i en väldig fart, enligt Annika Sjöberg, förvaltare.

Bild: Fastpartner

För Fastpartner är bra kommunikation och förståelse för kunders verksamhet viktigt. Likaså lägger man sig vinn om att ha personlig kontakt för att snabbt kunna hjälpa till med lösningar. Annika Sjöberg, Förvaltare, Fastpartner, berättar.

Beskriv Fastpartner, er affärsidé och bestånd plus fokusområden.

– Fastpartner är ett börsnoterat bolag som äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter. Primärt finns vi i Stockholm, Mälardalen, Göteborg och Malmö. Vi arbetar nära våra hyresgäster för att skapa effektiva verksamhetslokaler. Vi hyser några av Sveriges största industribolag och har många samhällslokaler såsom skolor, vård lokaler och äldreboenden. Men vi har även många kontorsfastigheter. 

Vilka är era styrkor som hyresvärd?

– Vi arbetar väldigt självständigt i våra regioner och områden. Vi har snabba beslutsvägar, är lyhörda, mångfacetterade och samarbetsvilliga. Dessutom tycker vi att jobbet är väldigt roligt! 

Vad har ni på gång just nu?

– I vårt område i Syd, som sträcker sig från Ystad till Växjö, har vi alltid mycket på gång. Vi har ett väldigt stort tryck på lokaler och anpassar ytor samtidigt som vi hyr ut i en väldig fart. Vi arbetar även mycket med energioptimeringar för att hela tiden förbättra våra fastigheter. Dessutom håller vi ständigt på att utveckla och snygga till på och runt fastigheterna i vårt bestånd.

Vad är viktigt i relationen med era hyresgäster? 

– Bra kommunikation och förståelse för kundens verksamhet är viktigt. Plus att ha en personlig kontakt för att snabbt kunna hjälpa till med lösningar på diverse frågor. Vi är initiativrika och strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar. 

Hur upplever ni marknaden och branschen?

– Vi känner att det är en väldig efterfrågan på lokaler just nu, både på kontor och de industrilokaler vi har i Arlöv. Även i Växjö upplever vi stor efterfrågan. Så vi har stark tilltro både till marknaden och regionen.

Hur ser era framtidsvisioner ut?

– För Fastpartner här i Syd ligger fokus på att på lång sikt utveckla de fastigheter vi har. Vi är också mycket intresserade av att köpa fler hus i Malmöregionen. Vi vill växa här och bli en ännu starkare aktör.

Vill ni fronta några specifika lokaler som är vakanta?

– Just nu har vi flera möjligheter i vårt hus Sporren i Kirseberg. Här finns stora, fina kontorslokaler mellan 400–5 000 kvm. Vi sitter själva i det här huset som har en härlig själ och historia. Det är enkelt att ta sig hit från motorvägar och ringleder och även enkelt att ta sig in och ut ur City. Parkeringsplatser har vi gott om och bussen stannar precis utanför.

Vi har även ett fantastiskt kontorshotell här som jag gärna slår ett slag för. Det är helt nyrenoverat och det finns fortfarande några lediga rum att hyra.

Kan du ge några tips till lokalsökande företag?

– Ring mig! Vi sitter med fastigheter som kommunikationsmässigt ligger väldigt bra till, både i Kirseberg och Arlöv. Man slipper både köer och övriga trafikproblem inne i Malmö och kommer snabbt åt alla väderstreck i Skåne, även med kommunala transporter. Vi är en fastighetsägare om är flexibel, ansvarstagande, lösningsorienterad och kostnadseffektiv. Och vi välkomnar gärna nya hyresgäster! 


Annika Sjöberg, Förvaltare, Fastpartner


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.