Vi kör möte i trädkojan

4 april 2019

Hos det brittiska företaget Moneypenny kan medarbetarna hålla sina möten uppe i en trädkoja, uppleva naturen både inomhus och utomhus, påta i trädgårdslandet eller varför inte besöka kontorets pub. Ett självklart inslag?

Moneypennys kontor inspirerar med sin annorlunda design och erbjuder många olika platser för möten. Husets atrium, "The middle", är husets hjärta med 17 meter i takhöjd. En av utmaningarna med kontoret på drygt 8 000 kvm var att få alla medarbetare, oberoende av vilket plan de jobbar på, att känna sig knutna till varandra.

Medarbetarna själva säger att de nu har den gladaste arbetsplatsen i hela Storbritannien och man har även haft kungligt besök som imponerats. 

Och ett atrium blev alltså lösningen. Här finns det gott om plats för både en trädkoja för möten, broar mellan våningarna och inomhusterrasser. Och utomhus finns det också plats för både arbete och återhämtning. Eller vad sägs om fruktträdgårdar, naturstigar, terrass med mera. 

Uppdraget arkitekterna fick var att helt ignorera normen och skapa ett kontor som inspirerar. Inredningen och designen skulle hjälpa företaget att utvecklas och få medarbetarna att gilla att arbeta här. Och resultatet verkar ha blivit mer än lyckat. Medarbetarna själva säger att de nu har den gladaste arbetsplatsen i hela Storbritannien och man har även haft kungligt besök som imponerats. 

Ledningens resonemang gick från start ut på att "nöjda medarbetare ger nöjda kunder". Check på den?

Arkitekter: AEW Architects 

Samtliga foton:  Aliva UK, Pochin’s Ltd

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.